Reclamă

Oamenii de știință din America au făcut un studiu prin care susțin că au găsit o legătură între vaccinul anti-Covid și riscul crescut de accidente rutiere. Deși sună ciudat, se pare că cercetătorii americani au ajuns la concluzia că oamenii care nu s-au vaccinat împotriva Sars-CoV-2 ar fi predispuși la accidente rutiere. 

Studiul a fost publicat în această lună în The American Journal of Medicine. Mai mult decât atât, autorii studiului susțin că firmele de asigurări ar trebui să ia în calcul acest lucru atunci când își formează ofertele pentru clienții lor. 

Ce legătură există între persoanele nevaccinate anti-COVID și riscul crescut la accidente rutiere grave

În anul 2021, oamenii de știință din Canada au analizat mai multe dosare deținute de Guvern. Cercetătorii au analizat datele a peste 11 milioane de adulți, dintre care 16% nu s-au vaccinat anti-COVID. În acest context, oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei care nu s-au imunizat aveau 72% șanse de a fi implicați în accidente rutiere grave, decât cei vaccinați. 

Se pare că riscul excesiv de accidente de mașină prezentat de conducătorii auto neimunizați, „depășește câștigurile în materie de siguranță aduse de progresele moderne ale ingineriei auto și impune riscuri și pentru alți utilizatori ai drumurilor”, potrivit BZI.ro. 

Toate persoanele nevaccinate anti-COVID sunt în mare pericol: Risc crescut de accidente rutiere. Care este legătura
Sursa: Social media

Persoanele nevaccinate, nu respectă nici regulile de circulație

Mai clar, autorii studiului sunt de părere că persoanele care se opun vaccinurilor pot, de asemenea, să neglijeze și regulile privind siguranța rutieră. Cercetătorii au dat și câteva motive pentru care oamenii pot ignora regulile de circulație, cum ar fi: neîncrederea în politicieni, credința în libertate, concepții greșite despre riscurile zilnice, antipatia față de legi, sărăcia etc. 

Oamenii de știință sunt de părere că atunci când are loc un accident rutier, oamenii să se protejeze de Covid-19, fiindcă este posibil ca șoferul să nu fie vaccinat.  

„Constatările sugerează că adulții nevaccinați trebuie să fie atenți în interior cu alte persoane și în exterior cu traficul din jur”, au concluzionat autorii. 

Nu este primul studiu efectuat de către cercetători care face legătura între comportament și statutul de vaccinare. Anul trecut, oamenii de știință au publicat în Journal of Bioeconomics un studiu în cadrul căruia au constatat o corelație între conducerea riscantă și nevaccinarea anti-COVID. Studiul s-a bazat atunci pe examinarea răspunsurilor la un sondaj la care au participat peste 100.000 de canadieni. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro