Reclamă

Obiceiul românilor să crească porci pentru Crăciun a făcut ca țara noastră să se remarce în întreaga Europă. Cel mai mare porc din UE a fost găsit într-o gospodărie din România, iar propietarul lui este tare mândru de animal.

Cel mai mare porc din Europa cântărește 600 de kilograme și a fost crescut într-o gospodărie din localitatea Drajna de Jos, județul Prahova. Și cum este mândria familiei, a primit și un nume pe măsură: Jardel, ca pe fostul fotbalist brazilian Mario Jardel.

Secretul fermierului care l-a adus pe Jardel la 600 de kilograme

Porcul a ajuns în familia prahoveană în primăvara anului 2020, iar de atunci proprietarul a avut mare grijă de el. L-a hrănit și l-a îngrijit corespunzător, iar în cei doi ani de viață a ajuns să aibă o greutate record. Deși este un titlu neoficial, s-ar putea să fie chiar cel mai mare porc din Europa.

Ca să-l aducă la această greutate, fermierul a avut mare grijă la alimentația animalului său. A fost hrănit doar cu mălai și boabe, iar dimineața a avut parte de un răsfăț care l-a și făcut să fie atât de voinic. Este vorba de două ouă crude, pe care le-a primit crude alături de micul dejun.

Pentru a-i întări picioarele. Coaja oului conține calciu. Altfel nu puteam să-l duc până aici! În afară de hrană, mălai, furaje și uruială granulată, fără absolut niciun fel de concentrat, el mănâncă ouă pentru a-l ține picioarele!, a dezvăluit fermierul din Prahova pentru Digi24.

Prețul pentru care proprietarul ar fi de acord să-l vândă pe Jardel

Și cum a muncit atât de mult să-l crească pe Jardel, proprietarul recunoaște că nu are de gând să-l sacrifice prea curând. Bărbatul recunoaște că a prins mare drag de animal, așa că nu se îndură să renunțe la el.

Totuși, în cazul în care cineva va dori să-l cumpere, fermierul are și un preț la care nu este dispus să renunțe. Mai exact, pentru porcul de 2 metri și 600 de kilograme, bărbatul cere 20.00 de lei.

Cum este mândru tare de animalul său, fermierul și-a făcut și un cont de Youtube, unde postează videoclipuri cu animalul. În cel mai recent, îl măsoară cu mare atenție pe Jardel, pentru a demonstra publicului său că porcul chiar este cel mai mare din țara noastră.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro