Reclamă

Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Bruxelles, unde are loc reuniunea Consiliului European. Toți românii și-au pus speranța în faptul că șeful de stat îi va convinge pe oficiali să ia măsuri în ceea ce privește aderarea României în Schengen.

În ciuda așteptărilor românilor și a celorlalți aleși din țara noastră, atitudinea lui Klaus Iohannis la Bruxelles nu a fost cea așteptată.

În timp ce în țară valul de revoltă stârnit de votul Austriei din JAI și de blocarea aderării României la Schengen, președintele a avut o atitudine calmă și umilă.

Ba mai mult, el chiar a zdruncinat orice speranță că se va schimba ceva prea curând în ceea ce privește intrarea în spațiul de liberă circulație.

Nu cred că și-a imaginat cineva că de săptămâna trecută până astăzi Austria sau Olanda și-au schimbat atitudinea și ce n-am rezolvat săptămâna trecută în JAI, rezolvăm, astăzi, în Consiliul European. Nu este bine să avem astfel de așteptări.

Klaus Iohannis nu vrea ca România să boicoteze Austria

În plus, șeful de stat i-a contrazis cu această ocazie și pe ceilalți oficiali români care în ultima săptămână i-au îndemnat pe români să renunțe la firmele austriece.

Calm, Iohannis a spus că în România nu va exista o acțiune de boicotare împotriva Austriei.

Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie – cu diplomație. Orice altceva, după părerea mea, este exclus. Am auzit în ultimele zile nenumărate opinii, sfaturi și așa mai departe. Și vreau să vă spun foarte clar: nu va exista, deci, atenție, nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităților publice. Nu așa se tratează astfel de probleme.

Părerea șefului de stat nu este împărțită însă și de Guvern. Ministerul Transporturilor a anunțat că mai multe firme de stat și-au mutat deja conturile de la BCR la CEC.

Compania de Drumuri (n.r. CNAIR) și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea Ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă., a transmis ministrul Grindeanu.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro