Liderul AUR, George Simion, a dat de pământ cu premierul Nicolae Ciucă, după ce România nu a primit aprobare pentru intrarea în spațiul Schengen. Austria este țara care s-a opus din start acestui lucru, motivând migrația ilegală pe care o tolerează țara noastră.
Mai exact, cancelarul Austriei a declarat că atât România, cât și Bulgaria, trebuie să își securizeze frontierele. Aceste două țări, în opinia politicienilor austriaci, le permit imigranților să pătrundă ilegal în țările europene.
George Simion îi cere demisia lui Nicolae Ciucă
George Simion nu a putut sta deoparte de comentariile acide, după acest eșec colosal. Liderul AUR consideră că respingerea României este un eșec pentru întreaga diplomație românească. De asemenea, din punctul său de vedere, de vină pentru acest lucru este actuala conducere a țării, inclusiv președintele Klaus Iohannis.
Fiindcă aderarea României la spațiul Schengen a fost respinsă, George Simion consideră că premierul Nicolae Ciucă, dar și toți miniștrii din Guvern, trebuie să demisioneze.
„Majoritatea europarlamentarilor români sunt absenţi din discuţiile de aici de la Bruxelles (…) Nu înţelegem de ce s-a mers înainte cu agenda Schengen atâta timp cât erau semnale evidente că nu vom fi primiţi. Este un eşec al actualului Guvern de la Bucureşti şi al Preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat, joi, George Simion.
În următoarea jumătate de an, președinția Comisiei Europene va fi preluată de Suedia. Este o veste proastă pentru România, spune Simion, fiindcă nu se pune problema extinderii Spațiului Schengen sub mandatul Suediei.
Bogdan Aurescu, criticat dur
Nici ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, nu a scăpat de criticile lui George Simion. Liderul AUR consideră că oficialul din MAE nu și-a îndeplinit atribuțiile și nu a reușit să le ofere bunăstare românilor.
În final, George Simion spune că acest eșec demonstrează clar faptul că Guvernul Ciucă nu poate avea grijă de români. În același timp, Guvernul condus de Nicolae Ciucă nu poate face, ceea ce spune că va face.
În cadrul ședinței Consiliului JAI, România a primit 25 de voturi în favoarea aderării la Schengen. Două țări au votat împotriva noastră, și anume Austria și Olanda. Austria a votat împotriva ambelor țări, însă Olanda nu a dorit intrarea Bulgariei în spațiul de liberă circulație. Fiindcă ambele țări erau la pachet, votul a fost dat și pentru țara noastră.