Reclamă

Sezonul roșiilor românești, mai ales al celor de grădină este destul de scurt. Astfel, pe perioada verii poți face oricând delicioasele supe de roșii. Totuși, dacă te pregătești temeinic ai șanse să te bucuri de același preparat gustos și iarna. De altfel, bebelușul tău la fel. Această rețetă bebeluși/diversificare este ideală pentru servirea celui mic după primele 8 luni de viață.

Rețeta bebeluși -supă de roșii

Dacă vrei să prepari în sezonul rece supa de roșii ai un singur pas de făcut. Totul constă în a păstra și pentru iarnă roșiile de grădină congelate. Le poți toca mărunt și porționa în pungi individuale de 300gr.

Pentru supa de roșii „bebelușească”, ai nevoie de aceste ingrediente:

-Apă 500 ml;

-ceapă 30 g;

-morcov 50 g;

-pătrunjel 25 g;

-roşii 300 g;

-ardei gras o bucată;

-orez 15 g,

-unt 8 g;

-verdeaţă tocată 5 g;

-sare 2 g.

Se pun la fiert, curăţate şi spălate, ceapa întreaga, morcovul, pătrunjelul şi ardeiul gras, tăiat în felii. Când legumele sunt moi se adaugă roşiile spălate, curăţate de coajă şi tăiate în bucăţi. Supa se mai fierbe 10-15 min, apoi se ia de pe foc.

Ceapa se aruncă, iar celelalte zarzavaturi se pasează prin sită şi, împreună cu zeama, se pun din nou la fiert, adăugându-se orezul, ales şi spălat. Se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul, completându-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adaugă untul şi verdeaţa tocată fin.

Se recomandă copiilor mai mari de 9 luni.

Atenție! Roșiile pot provoca aciditate la stomac inclusiv celor mici. Din acest motiv nu se recomandă a-i oferi bebelușului până la 9 luni, supa de roșii. Un mic truc pentru a le tăia aciditatea este să adaugi jumătate de linguriță de zahăr în timpul fierberii preparatului.

Supa de roșii poate fi consumată de cel mic chiar alături de câteva bucățele de brânză feta, pentru un plus de proteină. De altfel, nu ezita să optezi și pentru câteva bucățele mici de pâine de casă alături.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro