Reclamă

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia copiii care fac sport de performanță vor primi, de la stat, tichete în valoare de 150 de lei pe lună. Condiția este ca aceștia să fie înscriși la un club sportiv, format în condițiile legii. 

Legea a fost promulgată, marți seară, de către președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Așadar, tinerii care vor participa la competiții sportive oficiale și au legitimația emisă de un club sportiv școlar, vor primi lunar suma de 150 de lei, sub forma unor bonuri de valoare. 

Tinerii sportivi vor primi bani de la stat

Parlamentarii au dat undă verde respectivei propuneri legislative la mijlocul lunii octombrie, iar acum președintele Klaus Iohannis și-a dat semnătura. 

Este important de precizat că aceste tichete de sportiv vor putea fi utilizate numai la noi în țară. Tinerii sportivi le vor putea folosi pentru achiziționarea de echipamente și materiale sportive, suplimente nutritive, dar și pentru transportul sportivilor între localități. De asemenea, banii mai pot fi utilizați și pentru recuperarea medicală. 

Klaus Iohannis a dat undă verde! Românii care vor primi 150 de lei lunar de la stat. Care sunt condițiile

Bonurile de valoare vor putea fi valabile doar cu anumite condiții. Mai clar, pe acestea trebuie să scrie clar numele sportivului și datele de identificare ale acestuia. În același timp, pe bon trebuie să mai fie scrisă valoarea acestuia. Bineînțeles, pe tichet trebuie să apară scris și eminentul și datele de identificare ale acestuia. 

În ce condiții sunt valabile tichetele

Este total interzis ca banii să fie folosiți în alte scopuri, față de cele pentru care sunt emise. Acest lucru trebuie să scrie pe tichete, dar și seria și numărul legitimației de sportiv. Tichetele vor vi valabile un an de la data emiterii și vor ajunge la sportivi începând cu luna ianuarie 2023. 

În momentul în care Legea va apărea în Monitorul Oficial, Guvernul Ciucă va trebui să decidă care sunt regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv, în cel mult 30 de zile. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro