Reclamă

Oțetul este un produs esențial ale cărui proprietăți de curățare și dezinfectare sunt bine cunoscute. Există însă și alte trucuri de utilizare a oțetului care sunt puțin cunoscute, cum ar fi cel pe care îl vom vedea în acest articol. Aceasta constă în curățarea ferestrelor la finalul luinii noiembrie noiembrie dintr-un un motiv întemeiat.

De ce trebuie curățate ramele ferestrelor cu oțet?

Oțetul de bucătărie este o modalitate excelentă de a combate murdăria de pe diverse suprafețe. Acțiunea sa eficientă poate fi aplicată și la ramele ferestrelor. N Tot ce ai nevoie este o cârpă și o cantitate mică de oțet alb.

Indiferent de perioada din an, insectele pot intra în casa dumneavoastră prin ferestre. Păianjenii și alte insecte găsesc mici colțuri și crăpături în apropierea ferestrelor pentru a se dezvolta în toate anotimpurile, chiar și iarna. Această problemă este enervantă pentru cei mai mulți dintre noi, dar este ușor de rezolvat cu ajutorul oțetului.

Sursa: Social media

Mirosul înțepător și neplăcut al acestui lichid va face să dispară rapid aceste mici insecte.

Pur și simplu se amestecă cu apă într-o sticlă cu pulverizator, se masează în ramele și pervazul ferestrei sau se pulverizează direct pe suprafața de obicei infestată. Ca un bonus, acest truc ajută și la eliminarea și prevenirea apariției mucegaiului pe suprafețele curățate. Pentru rezultate optime, vă recomandăm să curățați ramele ferestrelor cu oțet o dată pe săptămână.

Cum albesc ramele îngălbenite ale ferestrelor?

Toate zonele din casa dumneavoastră, indiferent cât de mici, sunt importante și trebuie curățate. Cu toate acestea, ferestrele sunt cele mai expuse la schimbările de temperatură.

Oțetul poate curăța eficient multe suprafețe și, de fapt, funcționează la fel de bine ca un detergent pentru rame de ferestre pentru a îndepărta petele galbene, praful și alte pete încăpățânate. Pur și simplu amestecați 90 ml de oțet, 120 ml de apă și 30 ml de suc de lămâie. Odată ce soluția este bine amestecată, trebuie să pulverizați întreaga zonă pe care doriți să o curățați și să o ștergeți cu o cârpă moale. Merită să nu uitați să nu folosiți cârpe sau bureți aspri care ar putea zgâria suprafața de curățat.

În cazul în care ferestrele sunt din lemn și se pătează ușor, deoarece lemnul este unul dintre cele mai delicate materiale, este necesar să le spălați cu grijă și cu delicatețe. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să pregătiți un amestec de 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de săpun lichid.

Se amestecă cele două ingrediente și se adaugă puțină apă până când amestecul devine spumos. Apoi, turnați o parte din detergent într-o găleată cu apă fierbinte și puneți restul pe buretele pe care îl veți folosi mai târziu pentru a curăța zonele îngălbenite. Lăsați să acționeze câteva minute și clătiți.

Îngrijirea ramei ferestrelor cu aceste sfaturi naturale nu numai că le va curăța temeinic, dar va îndepărta și orice dăunători din casa ta.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro