Românii respectă multe tradiții și obiceiuri, de fiecare dată când este o sărbătoare importantă. Intrarea Maicii Domnului în Biserică se sărbătorește în fiecare an, pe data de 21 noiembrie. Tot astăzi, românii respectă mai multe tradiții și obiceiuri.
Intrarea Maicii Domnului este în fiecare an pe dată fixă, adică pe 21 noiembrie. În această zi avem de respectat mai multe tradiții și obiceiuri. Multe dintre ele sunt vechi și s-au transmis din generație în generație. Astăzi, una dintre cele mai importante tradiții care încă se respectă, este aprinderea lumânărilor albe. Creștinii ortodocși fac acest lucru pentru cei dragi care au decedat. Se spune că aceste lumânări se dau și de pomană, fiindcă nu se sting niciodată.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Tradiții și Obiceiuri
Tot pe 21 noiembrie 2022, creștinii ortodocși fac pomenirea persoanelor care au murit fără a avea aprinsă o lumânare. De asemenea, în această zi, se pot da de pomană fructe, pește, dar și preparate de post.
Deși ne aflăm în Postul Crăciunului, astăzi se poate mânca pește, fiindcă este un praznic important și este dezlegare. De asemenea, de pomană se mai dau și plăcinte cu dovleac, nuci, colaci și turte de mălai.
Ce obicei aveau fetele nemăritate
Și fetele nemăritate au o tradiție de respectat, astăzi. Pe vremuri, aceste tinere mergeau la fântâna din sat cu o lumânare albă. În momentul în care se auzea primul cântat al cocoșului, fetele trebuiau să aprindă lumânarea și să se uite în fântână. Se spune că cele care priveau își puteau vedea sortitul în luciul apei.
Tot de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, copiii aduc în case ramuri unor copaci roditori și le pun într-un vas cu apă. Aceste ramuri ar trebui să înflorească până în noaptea de Revelion, iar cei mici le pot folosi pentru a-i sorcovi pe cei din jur, pe 1 ianuarie.
Sărbătoarea Maicii Domnului în Biserică mai este cunoscută și sub denumirea Sărbătorii Luminii sau Ovidenie. Se spune că de Ovidenie, cerurile se deschid și se îndeplinesc toate dorințele.