Reclamă

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre posibilitatea ca România să se confrunte cu un Blackout. De altfel, ipoteza a fost luată în calcul de analiști chiar și pentru întreaga Europă. De altfel, se fac deja exerciții inclusiv la noi în țară legate de un astfel de eveniment de nedorit.

Pentru a supraviețui în cazul unui Blackout trebuie să ții cont de o serie de aspecte esențiale.

Asigură-te că ai o sursă de încălzire separată de cele pe curent sau gaz

Deși nu mai sunt la modă poate, sobele pe lemne pot fi de mare ajutor într-un astfel de moment. Este esențial să ai un astfel de plan de rezervă de a încălzi locuința dacă gazul sau curentul ar fi întrerupte. Din nefericire, regula este valabilă doar în cazul caselor. Dacă ești proprietar de apartament nu vei avea cum să implementezi un astfel de sistem de încălzire.

Ține la îndemână pături și haine groase

De cele mai multe ori depozităm în locuri greu accesibile (garaje, debara) lucrurile nefolositoare. Hainele groase, păturile sunt printre cele pe care alegem să le punem la păstrare într-un astfel de mod. Alege să le ții în locuri în care să ajungi cu ușurință în caz de nevoie.

Asigură-te că ai hrană rece în casă

În cazul unui Blackout, cu toții am fi în imposibilitatea de a utiliza electrocasnicele. Astfel, nu ai putea să gătești pentru a-ți asigura masa zilnică. De altfel, alimentele din frigider sunt perisabile astfel că se vor altera.

Varianta supraviețuirii „de război” fie el și „energetic” rămân conservele. Acestea au un termen de valabilitate îndelungat și sunt hrănitoare.

Stoc de medicamente pentru strictul necesar

Este esențial să ai mereu în casă medicamentele de uz general. Răcelile, gripa, otitele sunt cele mai comune afecțiuni în perioada rece. În cazul unei crize de curent îți va fi imposibil să le achiziționezi de undeva. De altfel, medicamentele necesare celor cu probleme de sănătate grave, a căror viață depinde de tratament, trebuie mereu păstrate inclusiv cu rezerve.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro