Reclamă

Negresa este una dintre cele mai delicioase prăjituri, mai ales pentru iubitorii de ciocolată. În perioada postului puteți prepara rețeta de negresă fără ingrediente de origine animală.

Ingrediente Negresă de post

Pentru a prepara cea mai delicioasă variantă de negresă de post ai nevoie de următoarele ingrediente:

-280 gr de făină albă;

-200 ml apă minerală;

-două tablete de ciocolată neagră(fără lapte);

-1 praf de copt;

-vanilie/rom după preferință;

-80 ml ulei/unt vegan;

-o lingură de coajă de lămâie rasă;

-180 gr zahăr;

-100 gr nuci prăjite

-opțional zahăr pudră pentru decor.

Începe prin a adăuga peste făină, ingredientele lichide.Astfel adaugă apă minerală uleiul esențele zahărul și începe să încorporezi totul. Separat, pune ciocolata la topit la

bain-marie sau în cuptorul cu microunde. După ce aceasta s-a topit, adaugă-o peste ingredientele principale.

Stinge praful de copt cu două linguri de apă minerală sau oțet, apoi adaugă totul peste compoziția de prăjitură. Amestecă încet până obții o compoziție omogenă.

Adaugă totul în tava și pune-o la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute.

După ce timpul de coacere a expirat, scoate prăjitura din cuptor și lasă-o să se răcească înainte de a o tăia. Opțională poți presărat cu zahăr pudră pentru decor și în plus de gust.

Biluțe de ciocolată

Din aceeași compoziție de negresă, poți prepara încă un desert cel puțin la fel de delicios. Da e din prăjitură negresă cu ajutorul unei forme mici, rotunde, sau al unui pahar, cercuri egale.

Separat topește o tabletă de ciocolată, amăruie, fără lapte. Trece fiecare cerculeț de blat prin ciocolata topită. Presară pe deasupra fulgi de cocos sau nucă măcinată.

Desertul va fi atât pe placul copiilor, dar mai ales va fi un deliciu pentru copii. În afara postului poți înlocui ciocolata neagră cu cea albă.

Varianta de desert este una excelentă și pentru mese festive sau chiar candybar-uri în cadrul evenimentelor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro