Reclamă

Boala Alzheimer este una dintre cele mai frecvente forme de demență. Este o tulburare neurologică progresivă care distruge celulele creierului și are ca rezultat simptome precum uitarea, incapacitatea de a purta conversații, incapacitatea de a îndeplini funcțiile vieții de zi cu zi și multe altele.

Din fericire, în urma mai multor studii pe această temă și a cercetătorilor care lucrează pentru a stabili cauza principală și tratamentul, se pare că există unele progrese.

Iar un astfel de progres este reprezentat de rezultatele studiului Clarity AD, un studiu de fază 3 al lecanemab pentru tratamentul bolii Alzheimer cu debut precoce.

Sursa: Social media

„Lecanemab este un anticorp monoclonal umanizat care se poate lega de protofibrilele solubile de amiloid beta, care sunt tipice în Alzheimer. Clarity AD a comparat medicamentul cu un placebo la pacienți cu vârste cuprinse între 50 și 90 de ani, cu afectare a patologiei amiloide din creier și a memoriei episodice, împreună cu comorbidități precum diabet, obezitate, boli de inimă, hipertensiune și boli renale.

Lecanemab a atins punctul final de reducere a declinului pe scala Clinical Dementia Rating-Sum of Boxes în comparație cu un placebo, o reducere de 27 % în 18 luni – p=0-00005, ceea ce oferă speranță pentru evoluția bolii Alzheimer cu debut precoce. Pe termen lung, poate ajuta la păstrarea cogniției și a memoriei pentru mai mult timp.” spun experții în medicină

Organizația Mondială a Sănătății preconizează că, până în 2050, se așteaptă ca 139 de milioane de persoane la nivel mondial să trăiască cu o formă de demență. Boala Alzheimer va contribui probabil la 60-70% din numărul de cazuri. Se preconizează că majoritatea cazurilor vor fi diagnosticate în țările cu venituri mici și medii.

Care sunt simptomele bolii Alzheimer?

Deși confuzia și pierderea memoriei sunt principalele simptome ale bolii Alzheimer, există și alte câteva simptome pe care le resimt pacienții:
Dezorientare
Declinul mintal
Iluzie
Uitarea
Furie
Neliniște
Iritabilitate
Iluzie
Dificultăți de concentrare
Incapacitatea de a crea noi amintiri
Dificultate în recunoașterea lucrurilor
Paranoia
Vorbire dezordonată
Pierderea poftei de mâncare
Sfaturile și sugestiile menționate în articol sunt doar în scop de informare generală și nu trebuie interpretate ca fiind sfaturi medicale profesionale. Consultați-vă întotdeauna medicul sau un dietetician înainte de a începe orice program de fitness sau de a face orice schimbare în dieta dumneavoastră.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro