Reclamă

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a dat o veste mare pentru români. Se pare că milioane de pensionari ar putea beneficia de noi sume de bani în plus de la stat, pe lângă pensii.  

Marcel Ciolacu a amintit că la începutul anului în curs, numai pensionarii cu venituri sub 1.600 de lei au beneficiat de bani în plus de la stat. Vestea bună este că numărul acestora va crește începând cu ianuarie 2023. 

4.000 de la stat pentru pensionari

Liderul PSD spune că toate persoanele care primesc o pensie sub 4.000 de lei vor beneficia de acești bani din partea Guvernului României. Conform cifrelor furnizate de autorități, numărul total al pensionarilor de la noi din țară este de 4.603.433. Dintre aceștia, 4.405.563 de pensionari primesc o pensie sub 4.000 de lei. 

Așadar, în ianuarie anul viitor, anunță Marcel Ciolacu, 95% dintre acești pensionari ar putea primi suma de 4.000 de lei. Totul depinde de pensiile pe care le au românii. Mai exact, suma de bani care vine din partea statului scade în funcție de cât de mare este pensia. Mai clar, dacă un pensionar are o pensie de 1.900 de lei, el va primi de la stat un ajutor de 2.200 de lei. 

Vestea dimineții pentru toți pensionarii! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: 4.000 de lei de la stat!
Social media

Cum se vor calcula banii

Pe de altă parte, cei care au pensii de 2.500 de lei, vor primi în plus suma de 1.500 de lei. La rândul lor, pensionarii cu venituri de 3.800 de lei, vor primi de la stat suma de 200 de lei. Banii pe care îi primesc românii de la stat se cumulează cu pensia pentru a face un total de 4.000 de lei. 

La începutul acestui an, la noi în țară existau 4.603.433 de pensionari. Din acest număr, 2.545.339 de persoane primeau o pensie sub 1.600 de lei.  

Cresc pensiile în România

Pe lângă acest ajutor pe care îl pregătește Guvernul României pentru bătrânii țării, reamintim că începând cu anul viitor vor crește și pensiile. Momentan nu se știe care este procentul de majorare, anunțul acesta fiind făcut după ce va fi proiectat bugetul pe anul viitor. Totuși, în timp ce social-democrații vorbesc de o majorare a pensiilor cu 10%, liberalii sunt de altă părere. Atât Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă, a precizat că pensiile ar putea crește cu 15%. Rămâne de văzut care va fi exact procentul.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro