Reclamă

Fructele uscate au reprezentat dintotdeauna o variantă excelentă de păstrare pentru consum a roadelor naturii. Bunicii și străbunicii noștri alegeau să păstreze sub această formă peste iarnă merele, perele, prunele, strugurii. De asemenea uscau și deshidratau dovleacul sau pepenele precum și multe altele din recolta de toamnă.

Dacă în perioada respectivă totul se făcea manual, mai nou, avem la îndemână aparatura necesară deshidratării fructelor într-un timp scurt, cu minim de efort.

Beneficii fructe uscate

Majoritatea fructelor uscate sunt bogate în vitamine, minerale, dar și antioxidanți.

Aceste minuni ale naturii incluse în alimentația ta zilnică te vor ajuta să îți menții sistemului osos funcțional.

De altfel, fructele uscate te vor ajuta și la capitolul digestie.

Puțini știu însă că a le consuma la gustare contribuie la diminuarea stărilor de anxietate.

Totodată acestea te vor ajuta în ceea ce privește concentrarea.

Adevărat „balsam” pentru organism, fructele uscate te pot scăpa de valorile ridicate ale colesterolului. De asemena sănătatea inimii tale va fi îmbogățită astfel.

De ce trebuie să le consumi cu măsură

Pornind de la premiza că sunt sănătoase, majoritatea celor care le preferă, tind să le consume în cantități mari. Acest lucru poate face organismului mai mult rău decât bine. Totul din cauza concentrației mari de fructoză pe care acestea le au.

De altfel, prin procesul de uscare și deshidratare, fructele pierd apa din componența lor.

Cum le poți integra în alimentație pe lângă alte ingrediente

Dacă alegi să consumi fructele uscate ca atare cu siguranță vei depăși limita. Gustul lor dulceag și gândul că sunt sănătoase te vor determina să nu ții cont de gramaj.

Pentru a scăpa de a le cântări, alege să le incluzi la micul dejun alături de iaurt, în alimentația ta. De altfel, acestea sunt o variantă excelentă în terciul de ovăz atât de bogat în fibre.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro