Reclamă

Viziunile celor care au trăit aproape de Dumnezeu au fost întotdeauna aproape de realitate. Unul dintre cei mai cinstiți monahi care s-au nevoit în Muntele Athos făcea mărturisiri sumbre despre vremurile pe care le traversăm acum. Părintele Paisie Aghioritul era de părere că toate necazurile pe care oamenii le vor avea de îndurat pornesc de la cei „sus puși”.

Ce spunea despre „clădirea cu 666”

Traversăm o perioadă dificilă în care noi reguli de trai sunt impuse aproape peste noapte. Toate având la bază așa numitele schimbări ale sistemelor, printre care și inflația.

Unii dintre cei mai renumiți duhovnici ai ultimelor decenii, părintele Paisie Aghioritul era convins că toate durerile prin care omenirea va trece au legătură cu mai marii lumii. Monahul arăta cu degetul spre una dintre organizațiile care se află la cârma statelor europene: Parlamentul European.

Călugărul din Athos susținea că nenorocirile lui Antihrist pornesc de acolo. De altfel, sistemele moderne pe care impuse precum cardul de credit sau buletinele electronice sunt rezultate ale înrobirii oamenilor.

„La Bruxelles au o clădire întreagă cu 666, în care-și adăpostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni. Toate le vor fi cunoscute printr-o răsucire de buton. Unii europeni s-au împotrivit, deoarece se tem de dictatura mondială. Noi,  ortodocşii, ne împotrivim, pentru că nu-l vrem pe Antihrist şi, fireşte, nici dictatura lui.”, explica monahul în urmă cu ani buni.

Părintele Paisie Aghioritul a dus o viață viață ascetică în Muntele Athos. Acesta este considerat un mare sfânt contemporan.

Monahul a trecut la cele veșnice în 1994, însă învățăturile lui despre ortodoxie sunt și astăzi ascultate. În 2015, Sfântul Sinod a decis să îl canonizeze.

Părintele Paisie Aghioritul a dus o viață viață ascetică în Muntele Athos. Acesta este considerat un mare sfânt contemporan.

Monahul a trecut la cele veșnice în 1994, însă învățăturile lui despre ortodoxie sunt și astăzi ascultate. În 2015, Sfântul Sinod a decis să îl canonizeze pe Sfântul Paisie Aghioritul.

Monahul critica cu asprime rătăcirile lumești ale oamenilor. Acesta susținea că cei care își doresc mântuirea caută să trăiască plăcut lui Dumnezeu pe întreg parcursul vieții. Părintele Paisie este îngropat la Mănăstirea Esifgmenu din Athos. Deși acesta a trecut la cele veșnice, numeroși credincioși vizitează zilnic locul. Despre așezarea monahală toți vorbesc cu sintagma „acasă la Părintele Paisie”


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro