Reclamă

STUDIU: Alcoolul reprezintă cauza a 20 la sută dintre decesele în rândul persoanelor sub 50 de ani

Cercetătorii au examinat peste 690.000 de decese în perioada 2015-2019 ale persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani din Statele Unite, deși vârsta legală pentru consumul de alcool este de 21 de ani.

Din întreaga cohortă, experții au constatat că aproximativ 12% dintre decese au fost atribuite consumului excesiv de alcool. Atunci când au fost defalcate pe adulții cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, consumul excesiv de alcool a fost responsabil pentru peste 20% dintre decese.

Consumul excesiv de alcool poate duce la o serie de boli și afecțiuni fizice, deși cercetătorii au afirmat că anterior existau puține date care să facă legătura între „decesele datorate unor afecțiuni parțial atribuibile alcoolului”. CDC definește decesele legate de alcool ca fiind decesele atribuite direct consumului excesiv de alcool, cum ar fi intoxicația cu alcool și bolile hepatice.

Va fi dezastru! Aceste produse se vor scumpi enorm din 2023. Producătorii, disperați
Colaj Substantial

Acest studiu a examinat toate „decesele premature” care ar fi putut fi cauzate de alcool și a constatat că motivele diferă ușor în funcție de cohorta de vârstă.

Primele trei motive ale deceselor atribuibile alcoolului la adulții cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani au fost „alte otrăviri”, accidente rutiere și omucideri, în timp ce adulții cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani au avut mai multe șanse să moară din cauza bolilor hepatice alcoolice decât din cauza omuciderilor.

De asemenea, cifrele au fost foarte diferite în funcție de sex, precum și între statele membre. Dintre decesele asociate consumului de alcool identificate, 15% au fost în rândul bărbaților 9% au fost în rândul femeilor.

Peste 14.000 de adulți din SUA mor în fiecare an din cauza consumului excesiv de alcool

Potrivit CDC, peste 14.000 de adulți din SUA mor în fiecare an din cauza consumului excesiv de alcool.

Există o serie de limitări ale datelor, cea mai mică dintre ele fiind aceea că nu au fost incluse decesele persoanelor care au consumat anterior alcool, dar care au încetat mai târziu din viață. Cercetătorii notează, de asemenea, că indivizii au tendința de a nu-și raporta consumul de alcool, ceea ce înseamnă că cifrele reale ar putea fi mai mari.

De asemenea, în primul an al pandemiei COVID-19, mai mulți americani au băut mult sau au consumat droguri ilicite, ceea ce ar putea distorsiona și mai mult cifrele.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro