Testele IQ sunt din ce în ce mai populare.

 Sunt tot mai des întâlnite pe rețelele de socializare pentru a testa inteligența oamenilor și gândirea lor logică. Doriți să vă verificați abilitățile analitice și de raționament? Iată un test mental care, la prima vedere, pare ușor de rezolvat, dar se poate dovedi mai complex în cele din urmă. Puțini oameni au reușit să rezolve eroarea. Trebuie doar să mutați un singur băț de chibrit pentru a rezolva problema. Mult succes!

Testele psihologice și de atenție le crează adesea oamenilor dificultăți, mai ales atunci când provocările trebuie rezolvate într-un timp relativ scurt. După cum puteți vedea, aici este o operație matematică, o simplă adunare.  Scopul tău este să modifici operațiunea prin mișcarea unui singur băț de chibrit.

Sursa: Social media

Această adunare este foarte simplă. Nu trebuie să fii foarte bun la matematică pentru a ști că 0+3 nu este egal cu 2. Deci, în opinia ta, ce element trebuie mutat pentru a avea un răspuns corect? Aceasta este ocazia perfectă de a vă testa atenția la detalii și abilitățile deductive. Concentrează -ți toată atenția asupra acestei operațiuni pentru a încerca să o rezolvi mutând doar un singur chibrit.

Care este soluția?

Sursa: Social media

Secretul soluției este în numărul doi. După cum vedeți în imaginea soluției, a fost pur și simplu necesar să mutați un singur chibrit pentru a forma numărul 3. Astfel, rezultatul adunării este corect.

Care sunt beneficiile acestor teste de inteligență?

Testele IQ au scopul de a măsura capacitatea de raționament a unei persoane. În mod normal, ne putem măsura inteligența prin toate cunoștințele pe care le-am dobândit în timpul vieții. Dar aceste teste au un alt rol: ele determină nivelul tău de concentrare și gândirea ta logică dintr-o situație dată, pentru a putea răspunde corect la o anumită întrebare.

Indiferent dacă ați reușit sau nu să găsiți soluția, nu vă opriți aici și rămâneți concentrat pentru a încerca să faceți față acestei noi provocări.