Reclamă

Vești bune! Începând cu anul 2023, alocațiile copiilor vor crește, conform unor surse guvernamentale. Se va respecta legislația în vigoare, conform căreia, alocațiile de stat trebuie să crească cu rata inflației. 

Așadar, copiilor cu vârste de peste doi ani li se va mări alocația cu cinci procente de la 1 ianuarie 2023. Dacă în prezent alocația copiilor este de 243 de lei, începând cu începutul anului viitor, suma ar putea ajunge la 255 de lei. Mai clar, alocațiile copiilor ar putea fi majorate cu 12 lei. Inițial, erau informații în spațiul public conform căreia alocațiile vor fi majorate cu 57 de lei. 

Cu cât vor crește alocațiile din 2023

În ceea ce îi privește pe copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, aceștia iau în prezent o alocație în valoare de 600 de lei. Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cei mici vor primi 30 de lei în plus. Așadar, suma va ajunge la 630 de lei. 

Se pare că politicienii s-au răzgândit. La finalul lunii septembrie, guvernanții au anunțat că alocațiile copiilor cu vârsta de peste 2 ani vor crește cu 57 de lei, adică vor ajunge la 300 de lei. Acum, potrivit surselor citate, politicienii s-au răzgândit și vor respecta legea aflată în vigoare, iar creșterea va fi de doar 12 lei. 

Informația dimineții! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023: Cu cât cresc alocațiile copiilor

Pe de altă parte, tot în luna septembrie, Senatul a adoptat tacit ca anumite alocații să fie dublate. Este vorba despre banii pe care îi primesc familiile cu venituri reduse ce au copii în întreținere. De asemenea, acest proiect mai urmărește și creșterea pragurilor veniturilor unei familii de la care este acordată alocația pentru susținerea familiei. 

Alocații dublate

Așadar, persoanele care au venituri mici și au copii de întreținut, vor beneficia de următoarele majorări. O familie cu un copil va primi 172 de lei, comparativ cu 86 de lei cât ia în prezent. O familie cu doi copii va primi suma de 344 de lei. În prezent, aceasta primește de la stat 172 de lei. Familia cu trei copii va primi suma de 517 lei, o creștere considerabilă, față de 258 în prezent. În final, familia cu patru copii sau mai mulți va primi alocația de 689 de lei. 

De acest tip de alocație vor beneficia familiile sărace, cu venituri cuprinse între 400 și 800 de lei. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro