Din ce în ce mai frecvent, fumatul provoacă diverse boli la fumători și la fumătorii pasivi, inclusiv cancer, boli cardiovasculare și bronșită cronică. În plus, acest viciu agravează și alte afecțiuni precum tulburările digestive și afecțiuni dentare, dar provoacă și deteriorarea diferitelor organe precum plămânii.
Într-adevăr, o țigară conține tutun, nicotină, gudron, monoxid de carbon, arsen, acetonă și multe substanțe toxice și mortale, motiv pentru care întregul organism are de suferit.
De-a lungul timpului au apărut multiple metode naturale pentru a scăpa de dependența de tutun. Rețineți că, evident, succesul major în procesul de renunțare la fumat se bazează pe motivația fiecărei persoane.
Astfel, este vorba în primul rând de a pune capăt acestui obicei care dăunează sănătății, apoi de a consuma alimentele potrivite pentru a-ți purifica organismul. În acest scop, vă oferim o rețetă naturală pe bază de ghimbir, ceapă și turmeric.
Rețeta 100% naturală a băuturii pentru curățarea plămânilor
Ingrediente:
- 1 litru de apă
- 400 de grame de ceapă
- 150 de grame de zahăr din trestie
- 1 bucată mică de rădăcină de ghimbir
- 2 linguri pudra de turmeric
Preparare:
În primul rând amestecăm apa și zahărul apoi adăugăm în cratiță, la foc mic, ceapă tocată și spălată precum și ghimbirul ras. Când preparatul începe să fiarbă adăugăm pudra de turmeric și continuăm să-l gătim până când preparatul scade la jumătate. La final, se lasă amestecul să se răcească, apoi se filtrează și se pune într-un recipient potrivit, de preferat din sticlă, pentru a-l menține la rece.
Timp de trei zile, consumă 2 linguri din această băutură dimineață, pe stomacul gol și seară, cu două ore înainte de cină. Veți observă o îmbunătățire a respirației!
Beneficiile ingredientelor:
- Ghimbir: Cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace, ghimbirul are beneficii pentru digestie, circulație sanguină și oase. Într-adevăr, ghimbirul prezintă o puternică capacitate antiinflamatoare, benefică și în cazul plămânilor înfundați. Cu toate acestea, ghimbirul nu este recomandat persoanelor cu diabet și boli de sânge, precum și femeilor însărcinate și persoanelor slabe.
- Turmericul: Fiind un aliat al sănătății, turmericul conține un conținut ridicat de curcumină care favorizează digestia și îmbunătățește funcțiile cognitive. În plus, curăță plămânii și îi protejează datorită acțiunii sale antiinflamatorii și luptă împotriva apariției radicalilor liberi având în vedere conținutul de antioxidanți. Turmericul este contraindicat persoanelor cu afecțiuni ale vezicii biliare, femeilor însărcinate și persoanelor care urmează tratament.
Ceapă: Bogată în antioxidanți inclusiv flavonoide, ceapa reduce acțiunea radicalilor liberi pentru a proteja celulele și organismul împotriva apariției bolilor cardiovasculare.
În plus, ceapa este o sursă de vitamine și minerale care favorizează vindecarea infecțiilor pulmonare și respiratorii. Rețineți că ceapa poate fi cauza unor tulburări digestive precum balonare, dureri abdominale și flatulență. Prin urmare, consumați-o cu prudență.