Reclamă

Românii sunt disperați! Se apropie sărbătorile de iarnă, iar oamenii nu se mai ajung cu banii. Mulți se vor trezi în situația de a nu avea ce să pună pe masă de sărbători. Veștile proaste nu se opresc aici, din păcate. BNR a anunțat că prețurile vor crește din nou, în special la produsele de bază.  

Oamenii sunt puși în situația de a alege ce produse vor să cumpere atunci când merg la cumpărături. Cu greu sunt români care mai reușesc să își umple coșul atunci când merg să își facă piața. Oamenii își cumpără strict ceea ce au nevoie și chiar și atunci banii de abia le ajung. Din păcate, veștile pentru următoarea perioadă nu sunt deloc bune. În continuare, prețurile vor continua să crească, în special la alimentele de bază. Se va ajunge în situația în care oamenii vor renunța la anumite produse, fiindcă nu și le vor mai permite. 

Pâinea se va scumpi din nou

Directorul juridic al BNR, Alexandru Păunescu, a anunțat că pâinea este produsul care va înregistra o creștere colosală a prețului. Tot pâinea se va scumpi cel mai mult în viitor. Principalul motiv al acestei situații este vara secetoasă și costisitoare de care au avut parte fermierii. Ei au fost nevoiți să vândă grâul la un preț majorat pentru a putea să își achiziționeze toate cheltuielile. 

„Pâinea este un aliment extrem de important în contextul în care este consumată de cea mai mare parte a populației. Și atunci este normal să te uimească prețul pâinii pentru că este alimentul tradițional de pe masă românilor. Eu de obicei cumpăr o pâine ceva mai scumpă, în jur de 9 RON”, a spus acesta.

Anunț de groază de la vârful BNR: Alimentul de bază pe care românii nu și-l vor mai permite. Va costa enorm!
Social media

Românii, ajunși în pragul disperării

Pentru români situația economică în care se află țara noastră îi aduce în pragul disperării. Nu doar creșterile de prețuri la alimentele de bază sunt o mare problemă. Oficialul din cadrul BNRA vorbit și despre ratele pe care le au oamenii. Păunescu susține că indicele ROBOR ar putea să atingă pragul de 10 %, iar rata anuală a inflației ar putea ajunge până la 13,9 % până la sfârșitul anului în curs. 

În același timp, Păunescu nu exclude chiar și eventuale restructurări în marile companii. Creșterea colosală a prețurilor la energie este motivul pentru care oamenii ar putea să rămână fără loc de muncă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro