Reclamă

Vacanța ar trebui să fie o modalitate de a scăpa de stres, permițându-vă să explorați noi colțuri ale lumii sau să vă luați o pauză necesară de la muncă.

Dar, chiar dacă îndepărtarea de rutina vieții de zi cu zi poate fi revigorantă, este și o mare abatere din zona ta de confort. Făcând chiar și cele mai banalecălătorii o experiență stresantă pentru unele persoane. Din fericire, poți scăpa de stresul pe care tranzitul îl poate avea asupra sănătății tale mintale.

Încearcă să fii cât mai organizat posibil

Pixabay

Niciun om care plănuiește o călătorie nu așteaptă ca logistica să devină în cele din urmă prea greu de gestionat. Dar odată ce ți-ai rezervat biletul de avion, ți-ai rezervat hotelul și ai selectat o mașină de închiriat, poți avea impresia că este prea mult pentru tine. Ca să nu mai vorbim de toate obligațiile înainte de plecare pe care s-ar putea să trebuiască să le faci. De aceea, terapeuții spun că cel mai bine este să te organizezi pentru a ajuta la recâștigarea sentimentului de control.

Este important să fii bine pregătit din timp pentru călătoria ta. Acest lucru include să vă asigurați că toate documentele necesare sunt în regulă și să rezervați cazarea necesară. De asemenea, implică să faceți câteva cercetări despre destinația dvs. Astfel încât să aveți o idee generală la ce să vă așteptați când ajungeți.

De asemenea, puteți organiza un plan de acțiune. Faceți o listă cu tot ce trebuie să împachetați sau să aveți la îndemână înainte de călătorie. Iar apoi bifați articolele pe măsură ce le împachetați. Ajută să știi unde este totul în orice moment. Să rămâi organizat va ajuta la ameliorarea anxietății, deoarece nu trebuie să-ți faci griji că ai uitat ceva și că totul este acolo unde ar trebui să fie.

Ține-vă mintea distrasă

Anxietatea de călătorie tinde să se dezvolte în timp și să atingă apogeul atunci când mintea ta devine fixată pe lucruri care probabil nu sunt sub controlul tău. Din fericire, există o mulțime de tehnici pentru a te împiedica să te stresezi și mai rău în timpul tranzitului.

Folosirea unui obiect anti stres vă ajută enorm să vă îndepărtați mintea de anxietatea de călătorie. De asemenea, folosirea tehnicilor de respirație și mindfulness pentru a vă calma corpul și mintea. Alte distrageri, cum ar fi citirea unei cărți, vizionarea unui film sau ascultarea melodiilor de ambianța, vor ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de stres.

Evitați să călătoriți la anumite ore

Nu avem întotdeauna luxul de a alege exact momentul în care călătorim, mai ales dacă încercați să ajungeți la familie sau la cei dragi în timpul unei vacanțe majore. Dar experții spun că alegerea itinerariului potrivit poate face ca procesul de a ajunge acolo unde trebuie să fie mult mai puțin anxios.

În general, este recomandat să evitați călătoriile în perioadele de vârf. Sau în alte situații de mare stres. Cum ar fi traficul în orele de vârf sau aeroporturile aglomerate. Strategiile suplimentare implică, de obicei, căutarea de rute alternative atunci când traficul devine insuportabil. Sau să știi cum să gestionezi cheltuielile neașteptate dacă apare ceva neplanificat.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro