În anul 2007, Țiriac Grup, una dintre ramurile afacerilor conduse de Ion Țiriac venea cu un anunț uimitor pentru piața imobiliară. Afaceristul avea să ridice unul dintre cele mai luxoase cartiere rezidențiale din Capitală. Proiectul a fost unul extrem de ambițios, însă totul s-a construit cu „cântec”.
Dorința lui Ion Țiriac a fost poruncă pentru autoritățile din România. Unul dintre cei mai bogați oameni din țară a decis ca, în anul 2007, să pună bazele unui proiect care avea să dea lovitura pe piața imobiliară. Afaceristul a gândit un concept special pentru bogații din Capitală și nu numai. Imediat cum a început procedura de ridicare a complexului „Stejarii”, au apărut și întrebările.
Locația complexului rezidențial de lux este una cu totul și cu totul specială, dar greu de ajuns la ea. Și, totuși. cum a reușit Ion Țiriac să ridice „Stejarii” în mijlocul pădurii Băneasa?! Se pare că la vremea respectivă, autoritățile au „închis ochii” și i-au permis afaceristului să desfrișeze hectare întregi de pădure.
„Stejarii”, cartier ridicat în vecinătatea SRI
Ba mai mult, o parte din suma necesară construirii complexul a fost obținută prin fonduri europene. La acea vreme, Elena Udrea a fost anchetată de către DNA. Potrivit plângerii depuse în octombrie 2014 pe numele Elenei Udrea, se pare că fosta politiciană ar fi oferit fondurile europene pe vremea când era la Ministerul Dezvoltării. Mai exact, din cele 18 milioane de euro cât a costat întreg complexul, lui Ion Țiriac i-au fost oferite 8 din fonduri europene.
Proiectul lui Ion Țiriac a fost urmărot de ghinioane încă din faza incipientă. Deși avea toate datele pentru succes și lucra cu sucursala românească a celui de-al doilea constructor la nivel mondial, probleme au început să apară. Țiriac Grup a bătut palma cu Bouygues România, semnând un contract cu valoarea de 60 de milioane de euro.
Deși Țiriac Grup a respectat toate condițiile, termenul de finalizare prevăzut în 2008 a fost depășit. Vinovatul?! Bouygues România care nu și-a respectat standardele stipulate în contract. Astfel, Ion Țiriac a trebuit să mai scoată din buzunar 15 milioane de euro pentru a nu face compromis la calitate.