Timpul este în mod cert unul dintre acele fenomene care ne guvernează viața în mod inevitabil. Ne raportăm la timp din clipa conceperii și până la trecerea în veșnicie. De altfel, de multe ori avem nemulțumirea că parcă „nu ne ajung cele 24 de ore ale zilei” pentru a face tot ce ne propunem. Ei bine, nu toată lumea știe că în realitate nu atât durează ziua.
Cât îi ia Pământului să se învârtă în jurul axei proprii
Măsură timpul în ore, minute, secunde, iar din punct de vedere calendaristic în zile, săptămâni, luni, ani. Înainte de toate aceste măsurători, la bază stă rotația Pământului.
Conform studiilor realizate de-a lungul timpului s-a demonstrat că Pâmântul are nevoie de 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde pentru a se învârti în jurul axei sale. Acest lucru înseamnă că ziua are de fapt mai puțin cu câteva minute decât cifra la care ne raportăm, 24.
Știința modernă se raportează la timp ca la un fenomen nedefinit, de necuprins în totalitate.
În fizică de exemplu timpul ia dimensiunea naturii putând fi perceput în schimbările continue din jur.
Teoriile despre timp
De-a lungul timpului s-au scris cărți, s-au elaborat analize și s-au emis opinii ale oamenilor de știință despre timp. Una dintre teorii este că acesta ne ajută doar în modul în care percepem derularea evenimentelor din jur. Alți specialiști au controversata părere de părere că timpul este de fapt invenția minții umane. Astfel că, ceea ce ne înconjoară nu ține cont de timp și spațiu.
În ultimii ani, percepția despre măsurarea timpului s-a schimbat?
Experții au observat recent că timpul trece mai repede acum decât în ultimii 50 de ani. Acest aspect are legătură în mod evident cu mișcarea de rotație a Pământului.
Specialiștii în domeniu au luat în calcul chiar ștergerea unei secunde de timp pentru a găsi în acest mod o explicație a fenomenului.