Reclamă

Toată lumea știe că mângâierea unei pisici face foarte mult bine. Dar ce se întâmplă cu adevărat când îți mângâi prietenul blănos? Aflați din acest articol.

Ce se întâmplă cu tine când îți mângâi pisica?

Indiferent dacă știi sau nu, prietenul tău cu patru picioare poate fi motivul pentru  care ești fericit, lipsit de stres și sănătos mental . Potrivit unui  studiu , doar  vizionarea videoclipurilor cu pisici  pe internet ne poate stimula  energia și ne poate oferi  emoții pozitive . Prin urmare, nu este de mirare că a avea o pisică și a o mângâia are o serie de beneficii pentru bunăstarea noastră generală.

Sursa: Social media

Mângâierea pisicii îmbunătățește starea generală de bine

Un studiu australian a  constatat că proprietarii de pisici au șanse de a avea  o sănătate psihologică mai bună  decât oamenii care nu dețin animale de companie.

În mod similar, îngrijirea pisicii și mângâierea acesteia vă pot face să vă  simțiți împliniți și mulțumiți și să reduceți nivelul de stres, așa cum se arată în acest  studiu.

În plus,  mângâierea pisicii sau jocul cu ea  eliberează mai mulți hormoni ai fericirii . De fapt, pisicile ajută, de asemenea, la  ameliorarea stresului, iar mângâierea lor efecte anti-anxietate .

Mai mult, torsul unei pisici este un lucru terapeutic pentru oameni.  Este un sunet foarte reconfortant care  reduce stresul. Torsul pisicilor este între  25 și 150 Hz , ceea ce are un impact pozitiv asupra sănătății noastre generale.

Ce se întâmplă cu pisica ta când o mângâi

În primul rând, trebuie să știi că pisica ta tolerează mângâierile doar dacă își dorește. Mângâierea este ca un fel de masaj pentru felina ta și îi permite să stabilească o legătură strânsă cu tine. De asemenea, este posibil să o mângâi folosind o perie specială care să-i facă bine dar să scape și de părul de prisos.

Pisicile sunt animale foarte afectuoase  și pot  reduce sentimentele de singurătate împlinindu-ți nevoia de companie . Potrivit unei  reviste științifice, există o asociere între deținerea unui animal de companie, singurătate și izolarea socială.

Într-adevăr, pisicile intră în contact cu stăpânii lor și îi privesc în ochi, ceea ce creează un fel de conexiune similară cu interacțiunile umane. Prin urmare, poate ajuta oamenii care suferă de singurătate să se simtă mai puțin singuri și să își stabilească obiective în viață.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro