Reclamă

Instabilitatea financiară se instalează pe zi ce trece în România. De altfel și multe alte state trec prin același context economic delicat.

După prețurile din industria alimentară crescute și cele din energie, ar urma un declin în ceea ce privește moneda euro. Specialiștii sunt de părere că aceasta se va deprecia simțitor în următoarea perioadă.

Deprecierea leului în raport cu euro va influența multe sectoare de activitate

Ne confruntăm cu una dintre cele mai dificile perioade din ultimii treizeci de ani. Prețurile alimentelor din multe state ale lumii au atins un prag istoric.

De altfel, un raport de piață actual arată că aproape 2,5 miliarde de oameni au fost afectați de nesiguranța alimentară. Chiar dacă într-o astfel de perioadă toată lumea tinde sa spere la o redresare, lucrurile nu par deloc atât de facile.

Cu atât mai puțin cu cât au fost realizate calcule economice pentru anul viitor. IBanFirst România a analizat evoluția pieței valutare. Specialiștii din tehnologia financiară sunt de părere că anul viitor, leul se va deprecia considerabil în raport cu euro. Asfel, conform acestor date, 1 euro ar ajunge să coste 5,05lei.

Astfel, nu doar România, ci și țări din zona euro vor fi în pragul unui dezastru economic.

Americanii se pot salva de la recesiune

Spre deosebire de țara noastră, SUA are multe șanse să scape de recesiune. Totul stă în forța pieței imobiliare care reprezintă 5% din economia americanilor.

De altfel, confort analizelor specialiștilor în tehnologia financiară se pare că inclusiv China ar putea fi afectată în acest context. Mai exact, de anul viitor, rata de creștere economică a acesteia ar putea înregistra scăderi cu 3%. Un procent uriaș având în vedere că vorbim despre un real motor economic al Chinei.

Deprecierea leului poate afecta numeroase industrii și sectoare de activitate. Construcțiile, imobiliarele sau exportul se numără printre ramurile care ar avea de suferit de anul viitor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro