Reclamă

De la a fi o mare putere de nutrienți la a fi un aliment prietenos cu intestinul, semințele de chia au mai multe proprietăți, ceea ce le fac ideale pentru cei care doresc să slăbească.

Deci, sunt semințele de chia răspunsul magic pentru fiecare individ obez? Cu siguranță nu. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a consuma semințe de chia, mai ales atunci când intenționezi să slăbești.

Semințele de chia te țin sătul

Teoria răspândită este că semințele de chia țin o persoană pentru o perioadă mai lungă de timp, ca urmare a faptului că persoana nu mai capătă pofta de a mânca mai mult.

Aceste semințe bogate în fibre durează mai mult pentru a se digera și reduc pofta într-o mare măsură. Limitând astfel aportul de calorii. În consecință, acest lucru oferă organismului mai mult timp pentru a arde caloriile.

Numai semințele de chia nu funcționează

Dacă ești cineva care crede în tot ce se aude și citește de ici pe colo, iată o informație relevantă pentru tine. Consumul numai de semințe de chia nu te va ajuta să slăbești.

Concentrați-vă întotdeauna pe pierderea sănătoasă în greutate, nu doar pe pierderea în greutate. Semințele de chia trebuie cuplate cu legume și fructe sănătoase pentru a oferi organismului o nutriție maximă și, în același timp, a gestiona greutatea.

Înmuierea este în prealabil

Semințele de chia se umflă la înmuiere. Prin urmare, nu consumați semințe de chia așa cum sunt. Înmuiați-l bine timp de 1-2 ore. De asemenea, îl puteți înmuia peste noapte înainte de a o consuma. Faptul că se poate umfla de multe ori mai mult decât dimensiunea sa este motivul pentru care este văzută ca un pericol de sufocare.

De asemenea, exercițiul este necesar

Numai semințele de chia nu te vor ajuta să pierzi acele kilograme în plus. Trebuie să adăugați exerciții la rutina zilnică.

Mâncarea sănătoasă funcționează bine pe un corp activ și în formă. Bazându-te exclusiv pe semințele de chia nu te va ajuta să-ți gestionezi greutatea. Puteți începe de la exerciții cu impact redus, cum ar fi alergarea și joggingul.

Păstrați rețeta simplă

Nu supraîncărcați rețeta de semințe de chia dacă doriți să vă reduceți greutatea. Păstrați-l de bază și hrănitor. Nu uitați să îi dați o notă de sezon adăugând fructe de sezon.

Iată o rețetă simplă pentru tine:

Înmuiați 2 linguri de semințe de chia într-un castron cu lapte.

Pune-l la frigider.

A doua zi dimineața (sau ori de câte ori trebuie să o mâncați) adăugați miere, banane tocate și fructele disponibile în acel sezon la amestecul de chia și lapte.

Nu adăugați zahăr, dacă vă urmăriți îndeaproape greutatea.

Amestecați-le în mod corespunzător și bucurați-vă de el.

De asemenea, puteți să o pregătiți și să o puneți la frigider pentru 2-3 zile.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro