Reclamă

Președintele rus Vladimir Putin a luat câteva lovituri familiare asupra Statelor Unite și a aliaților săi în timpul unui discurs de joi.

Putin a acuzat „elitele occidentale” că joacă un „joc periculos, sângeros și murdar”. Și a căutat să le învinuiască pentru mare parte din problemele lumii, inclusiv invazia.

Decizii și negări

Avertismentul care zguduie Europa! Ce e în stare să facă Vladimir Putin pentru a câștiga războiul: Nu are milă!
Social media

Vorbind la forumul de discuții al Clubului Valdai de la Moscova, el a negat că Rusia s-ar fi gândit să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei. Spunând că Moscova nu a „spus niciodată nimic în mod intenționat” despre asta. Dar a adăugat că atâta timp cât armele nucleare există, există întotdeauna pericolul ca utilizarea lor.

„Nu am spus niciodată nimic în mod intenționat despre posibilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia. Am răspuns doar cu indicii la (amenințări nucleare de la) din partea liderilor occidentali”, a spus Putin, acuzând guvernele occidentale. Inclusiv fostul premier britanic Liz Truss, pentru că s-au implicat în „șantaj nuclear” împotriva Rusiei.”

Putin a acuzat, de asemenea, Occidentul că „a forțat teza că Rusia va folosi arme nucleare”. Pentru a influența țările neutre împotriva Moscovei. El a subliniat că doctrina militară a Rusiei permite utilizarea armelor nucleare doar în scop de „apărare”.

Reacțiile

Comentariile sale vin după ce oficialii ruși au susținut, fără dovezi, că Ucraina ia în considerare utilizarea unei „bombe murdare”. Pe care secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris-o drept „o altă fabricație. Și ceva care este, de asemenea, culmea iresponsabilității provenite dintr-un nuclear.”

Blinken a reiterat că SUA urmărește „foarte atent” zgomotul săbiilor nucleare de la Kremlin. Dar nu „văzut niciun motiv să ne schimbe postura nucleară”.

La Moscova, președintele rus a învinuit și guvernele occidentale, dintre care multe au oferit sprijin Kievului în fața invaziei ilegale a Moscovei, de a căuta dominația globală și de a încerca să controleze resursele naturale ale lumii.

„Puterea asupra lumii este ceea ce se bazează așa-numitul Occident în propriul său joc. Dar acesta este un joc periculos. Este un joc nenorocit și un joc murdar. Neagă toate suveranitățile țărilor și unicitatea lor, nu ia în considerare interesele altor țări”, a spus Putin.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro