Reclamă

Elon Musk și-a încheiat afacerea de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter.

Punându-l pe cel mai bogat om din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme de socializare din lume. Musk l-a concediat pe CEO-ul Parag Agrawal și alți doi directori, potrivit a două persoane familiarizate cu decizia. Twitter a refuzat să comenteze.

Încheierea tranzacției elimină un nor de incertitudine care a planat asupra afacerilor, angajaților și acționarilor Twitter pentru o mare parte a anului. După ce a acceptat inițial să cumpere compania în aprilie, Musk a petrecut luni întregi încercând să iasă din înțelegere, invocând mai întâi îngrijorări cu privire la numărul de roboți de pe platformă și ulterior acuzațiile ridicate de un anunțător al companiei.

Musk a părut să recunoască preluarea într-un tweet de joi seară în care spunea: „pasărea este eliberată”.

Preluarea lui Musk

Elon Musk nu se dă bătut! Umilință totală pentru Vladimir Putin: Îl bat doar cu mâna stângă
social media

Prin încheierea acordului, Musk și Twitter au evitat un proces care trebuia inițial să aibă loc la începutul acestei luni. Dar preluarea lui Musk și concedierea imediată a unora dintre directorii săi de top ridică acum o serie de noi întrebări pentru viitorul platformei de socializare. Și numeroasele colțuri ale societății afectate de aceasta.

Pe lângă Agrawal, Musk i-a concediat joi pe CFO Ned Segal și pe șeful politicii Vijaya Gadde, potrivit celor două surse. Musk l-a concediat și pe Sean Edgett, consilierul general al Twitter, potrivit unei surse.

Parag Agrawal, directorul executiv al Twitter, și Ned Segal, directorul financiar. S-au numărat printre cei concediați după ce Elon Musk și-a încheiat afacerea pentru cumpărarea Twitter.

Musk a spus că intenționează să regândească politicile Twitter de moderare a conținutului. În serviciul unei abordări mai maximaliste a „libertăţii de exprimare”. Miliardarul a mai spus că nu este de acord cu practica Twitter de a interzice permanent cei care încalcă regulile în mod repetat. Ridicând posibilitatea ca un număr de utilizatori controversați și interziși anterior să reapară pe platformă.

Poate cel mai imediat, mulți se vor uita pentru a vedea cât de curând ar putea Musk să-l lase pe fostul președinte Donald Trump să revină pe platformă. Așa cum a spus anterior că va face. În funcție de moment, o astfel de mișcare ar putea avea implicații majore pentru viitoarele alegeri intermediare din SUA. Precum și pentru campania prezidențială din 2024.

Ce înseamnă acest lucru

Făcând acești pași, Musk ar putea de unul singur să răstoarne mass-media și ecosistemul politic. Să remodeleze discursul public online și să perturbe sfera în curs de dezvoltare a proprietăților rețelelor sociale de tendință conservatoare. Care au apărut în mare parte ca răspuns la nemulțumirile legate de interdicțiile și restricțiile de pe Twitter și alte servicii principale.

La începutul acestei săptămâni, Musk a vizitat sediul Twitter din San Francisco pentru a se întâlni cu angajații. El a postat, de asemenea, o scrisoare deschisă către agenții de publicitate de pe Twitter. Spunând că nu dorește ca platforma să devină „un iad liber pentru toți în care orice poate fi spus fără consecințe”.

De asemenea, achiziția promite să extindă influența lui Musk. Miliardarul deține deja, supraveghează sau are mize semnificative în companii care dezvoltă mașini, rachete, roboți și internet prin satelit. Precum și proiecte mai experimentale, cum ar fi implanturile cerebrale. Acum, el controlează o platformă de socializare. Care modelează modul în care sute de milioane de oameni comunică și își primesc știrile.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro