Reclamă

Nicolae Ciucă, premierul României, s-a dus la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze câteva detalii despre pensii, asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fiindcă nu a reușit să rezolve nimic, oficialii vor fi obligați să aplice regulile asumate în ceea ce privește vârsta de pensionare. 

În acest context, nu vor mai exista persoane care să se pensioneze mai devreme de 45 de ani, indiferent de domeniu. Așadar, toți oamenii vor ajunge treptat să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, indiferent de activitatea pe care o are. Categoriile care până acum ieșeau mai devreme la pensie, cum ar fi piloții, militarii sau polițiștii, vor fi nevoiți să lucreze până la 65 de ani. 

Cristian Ghinea, ministrul care a aruncat țara în aer

Fostul ministru al USR, Cristian Ghinea, este vinovat pentru aceste lucruri. Când a făcut PNRR, la categoria reforma pensiilor, nu s-a ținut cont de categoriile de angajați, toți au fost băgați la grămadă. De asemenea, se vor schimba lucruri și legate de pensiile speciale ale acestor categorii. 

Aceste pensii speciale vor fi calculate pe baza principiului contributivității. Ce este important este că nicio pensie nu va putea depăși venitul avut în activitate. 

Fiind militar, Nicolae Ciucă ar vrea să găsească o soluție măcar pentru pensiile militarilor, pentru ca aceștia să poată ieși mai devreme la pensie. În fond, în această meserie este nevoie de forță, ceea ce o persoană în vârstă de 65 de ani nu o poate avea. Este grav faptul că dacă nu se va respecta acest jalon din PNRR, atunci se vor pierde banii dați de Uniunea Europeană. 

Nicolae Ciucă a dat cea mai proastă veste despre pensii! Nu se mai poate face nimic pentru acești angajați
Sursa: Social media

Demisii și pensionări pe bandă rulantă

Dacă nu se va găsi nicio soluție în ceea ce privește vârsta de pensionare a militarilor, polițiștilor, jandarmilor, etc., atunci România se va confrunta cu o lipsă colosală de personal. Deja în aceste domenii există un deficit imens de personal. Aflând că nu vor mai putea ieși la pensie, mulți angajați ies de pe acum, ceea ce ar putea provoca o problemă imensă domeniului. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro