Reclamă

Astăzi, am dori să vorbim despre diferențele dintre bărbați și femei.

Ai putea spune că ai știut despre aceste diferențe toată viața, dar nu este atât de simplu. Suntem siguri că vom putea evidenția câteva fapte despre care nu ați auzit niciodată până acum. Și în secțiunea bonus, vei afla de unde a venit moda pentru tocuri înalte.

Lungimea degetelor

Pixabay

Să facem un scurt experiment. Așezați mâna pe o suprafață plană și comparați lungimea degetelor arătător și inelar. În general, la femei, degetul arătător este mai lung. La bărbați, degetul inelar este mai lung. Cum poate fi explicat acest lucru?

Potrivit oamenilor de știință, lungimea acestor degete depinde de nivelul hormonilor masculini și feminini care afectează fătul din uter. Deci, motivul pentru care degetul inelar este mai lung decât degetul arătător la bărbați este testosteronul.

Pielea de pe călcâie

Oamenii de știință au descoperit că pielea femeilor este mai hidratată în zona decolteului și a mâinilor. Doar pielea de pe călcâie este mai uscată decât cea a bărbaților. Deci, în condiții egale, tocurile bărbaților vor fi mai netede.

Sânul

S-ar putea să vă gândiți: „De ce ar avea un bărbat nevoie de sfârcuri?” Ar putea suna ciudat. Dar fiecare persoană a fost inițial femeie. Când un embrion începe să se dezvolte în uter, cromozomul Y masculin nu începe imediat să funcționeze.

În primele 5-6 săptămâni, dezvoltarea are loc doar sub influența cromozomului X, astfel încât mameloanele au timp suficient să se formeze. Dacă embrionul este bărbat, cromozomul Y „se pornește” după această perioadă de timp și se formează un băiat.

Bărbații pot produce chiar și lapte. Lactația este activată în condiții speciale, de exemplu, poate apărea în timpul tratamentului cu hormonul prolactină.

Viziune

Femeile sunt mai bune la a vedea culorile, dar bărbații sunt buni la urmărirea obiectelor care se mișcă rapid. Acest lucru este probabil legat de trecutul nostru de vânători-culegători, când bărbații erau vânători și femeile erau culegători.

De exemplu, o portocală poate părea mai roșie unui bărbat decât unei femei. Iarba este aproape întotdeauna mai verde pentru femei, deoarece obiectele verzi par mai galbene bărbaților.

Câștigarea masei musculare

Multe femei trebuie să meargă în mod regulat la sală pentru a avea un corp tonifiat, în timp ce un bărbat poate ridica o mreană de câteva ori pentru a obține un abdomen perfect. Deci, care este „ingredientul” responsabil pentru dezvoltarea musculară? Dacă ai ghicit testosteronul, ai dreptate.

La femei se produce și el, dar în cantități mult mai mici. Deci, este mai ușor și mai rapid pentru bărbați să câștige masă musculară.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro