Reclamă

Parlamentarii au dat undă verde unui proiect de lege care prevede acordarea unui stimulent financiar pentru tinerii ce participă, în calitate de reprezentanți ai unui club sportiv, la competiții sportive oficiale naționale și internaționale. Este vorba despre suma de 150 de lei care se va acorda tinerilor începând din anul 2023. 

Mai exact, tinerii care sunt înscriși la un club școlar și participă la competiții sportive oficiale, vor primi suma de 150 de lei sub forma unor bonuri de valoare. Acestea se numesc tichete de sportiv. Fiindcă parlamentarii au votat inițiativa legislativă, aceasta se îndreaptă acum spre președintele Klaus Iohannis pentru a o promulga. De abia după ce va fi publicată în Monitorul Oficial va intra în vigoare. 

Vouchere de sportiv, pentru tinerii din țară

Aceste vouchere de sportiv vor putea fi folosite doar în România, iar tinerii își pot cumpăra echipamente și articole sportive, suplimente nutritive, dar le pot folosi și pentru transportul sportivilor între localități, sau pentru recuperarea medicală. 

Tichetele respective sunt valabile doar în anumite condiții. Mai exact, acestea trebuie să aibă scris pe ele eminentul și datele de identificare ale acestuia, valoarea nominală a tichetului de sportiv, spațiu pentru înscriere a numelui, prenumelui și a CNP-ului. 

Informația dimineții pentru tinerii români! Vor primi bani de la stat dacă vor face asta

De asemenea, pe tichete mai trebuie să scrie și interdicția utilizării banilor în alte scopuri, seria și numărul legitimației de sportiv, elemente de identitate vizuală a structurii sportive și ale Ministerului Sportului. 

Ce valabilitate au tichetele de sportiv

Conform avocatnet.ro, aceste tichete vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii. Ele vor ajunge la sportivi începând de anul viitor. 

Guvernul va trebui să emită o Hotărâre de Guvern prin care să stabilească regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv, în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare a proiectului respectiv. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro