Reclamă

De luni de zile, președintele rus Vladimir Putin a așteptat și a urmărit.

În speranța unei fracturi a remarcabilului consens de la Washington construit de președintele Joe Biden cu privire la necesitatea de a face tot ce este necesar pentru a apăra democrația în Ucraina.

Acum, în sfârșit, pot apărea primele crăpături. Nu există niciun semn că conducta de 18 miliarde de dolari SUA de ajutor militar. Care a ajutat Ucraina să respingă atacul Rusiei este imediat în pericol. Dar stările de opoziție politică față de un rol nesfârșit al SUA în război cresc de ambele părți. Înainte de mandatul de la jumătatea lunii noiembrie.

Chiar și cel mai mic indiciu de atenuare a hotărârii americane l-ar putea consola pe Putin. În timp ce omul puternic al Kremlinului se pregătește să provoace o iarnă dureroasă civililor ucraineni și europenilor dependenți de gazul rusesc.

Dezamăgiri politice

Colaj Substanțial

În ceea ce poate fi descris doar marți drept o dezamăgire politică, democrații progresiști ​​au publicat, apoi au retras, o scrisoare semnată inițial în iunie. Care cere Casei Albe să-și egaleze efortul de a înarma Ucraina cu un efort diplomatic puternic de a implica Rusia și de a căuta o soluție.

încetare a focului. Acest lucru a survenit la câteva zile după ce liderul minorității din Camera. Kevin McCarthy, posibil următorul vorbitor. A avertizat că Kievul nu se poate aștepta la un „cec în alb” pentru ajutor dacă GOP va fi la conducere anul viitor.

Fostul președinte Donald Trump, un posibil viitor candidat republican, s-a plâns, între timp, de costul susținerii unui guvern blocat într-o luptă cu eroul său, Putin. Și că a fost târât în ​​prima sa demitere prin folosirea ajutorului militar într-o constrângere. sistem.

Răspunsul americanilor

Este clar că la Washington există încă un consens bipartizan pentru sprijinirea Ucrainei. Dar zvonurile că linia dură a lui Biden față de Rusia s-ar putea să nu se bucure întotdeauna de sprijin aproape unanim au venit într-un moment deosebit de sensibil. În vreme ce Occidentul încearcă să discrediteze ultima rundă de retorică nucleară a Rusiei. Un avertisment că Kievul ar putea folosi o bombă murdară.

Afirmațiile au dus la discuții la nivel înalt între șefii militarilor americani și ruși. Și sunt interpretate pe scară largă. Fie ca tactici mai înfricoșătoare, fie ca o încercare a Moscovei de a crea o operațiune cu steag fals. Care ar putea fi folosită ca pretext pentru propria sa utilizare a armelor.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro