Reclamă

Anul acesta au crescut prețurile enorm de mult, de la curentul electric, la combustibil, alimente, țigări, alcool etc. Din păcate, deși prețurile la țigări și alcool de abia au crescut, anul viitor vine cu vești proaste pentru cei care au vicii. 

Reprezentanții industriei băuturilor alcoolice susțin că începând de anul viitor alcoolul se va scumpi foarte mult. Aceste scumpiri vor dăuna societății fiindcă, potrivit specialiștilor, creșterile preț 

Cresc prețurile la băuturile alcoolice

Anul acesta, producătorii de băuturi spirtoase au trebuit să scumpească prețurile foarte mult, fiindcă în anumite cazuri, materia primă pentru acestea a crescut chiar și cu 80 %. Mai clar, în cazul băuturilor cu o concentrație de peste 40 ° fiecare litru va costa mai mult cu 4,5 lei. 

Creșterea prețurilor nu îi va opri pe consumatorii de alcool să înceteze să mai facă acest lucru. Din nefericire pentru că vor cheltui foarte mulți bani pe aceste băuturi. Oamenii vor începe să cumpere alcool ilegal. 

Bineînțeles, odată cu scumpirea băuturilor alcoolice, vor scădea și vânzările, în unele cazuri, chiar și cu 30 %. Ce este cel mai grav, însă nu este faptul că vor crește prețurile la aceste produse ci că mulți oameni vor rămâne fără locuri de muncă. 

Va fi dezastru! Aceste produse se vor scumpi enorm din 2023. Producătorii, disperați
Colaj Substantial

Ce propun producătorii

Pentru a nu se ajunge în această situație gravă, producătorii au o propunere pentru autorități. Creșterea prețului ar trebui să se facă etapizat și să aibă loc în termen de 3 ani. Pentru a și susține propunerea producătorii băuturilor alcoolice au explicat că deja anul acesta, băuturile s-au scumpit de 2 ori. 

Reamintim că ultima scumpire a băuturilor alcoolice a avut loc începând cu data de 1 august 2022. Românii au trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar începând din această lună pentru a și cumpăra țigări și alcool. Totul a pornit de la noul cod fiscal, care, printre altele, a impus și creșterea accizelor la tutun și băuturi alcoolice. Bineînțeles că această decizie a dus la creșteri de preț mult mai mari.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro