Reclamă

Mulți dintre noi obișnuiam să urâm usturoiul când eram tineri.

Gustul său amar și acru ne-a lăsat pe mulți dintre noi să credem că acesta este ceva ce ar fi cel mai bine să evităm să mâncăm. Dar toți am aflat mai târziu că usturoiul este de fapt foarte bun pentru sănătatea noastră și pentru sistemul nostru imunitar. Dar știai că usturoiul poate fi util în timpul unei excursii de pescuit sau chiar te poate ajuta să scapi de durerea de dinți?

Reparați sticla

Social media

Acum, aceasta nu este o glumă despre superputerile lui Garlic-Man. Dar se pare că usturoiul poate fi util nu doar atunci când vorbim despre sănătate, ci și când vorbim despre o persoană stângace și paharul tău preferat.

Usturoiul este un adeziv natural. Asta înseamnă că putem folosi sucul lipicios din el ca lipici pentru articolele fragile. Tot ce trebuie să facem este să zdrobim cuișoarele pentru a ajunge la chestiile lipicioase, care funcționează bine ca agent de lipire.

Alinați durerea de dinți

Uneori pur și simplu nu găsim timp să mergem la dentist și să suferim o durere de dinți, în speranța că va dispărea de la sine. Aici usturoiul poate veni în ajutor. Datorită cantității mari de cisteină în interiorul său, usturoiul are un efect anestezic. Tot ce trebuie să faci este să-l freci pe dintele care te doare și va ameliora durerea pentru puțin timp.

Este important să rețineți că usturoiul nu va ajuta la vindecarea motivului care stau la baza durerii de dinți. Așa că, dacă aveți dureri, cel mai bine este să programați o vizită la dentist.

Demachiant facial

Dacă preferați produsele naturale de îngrijire a pielii în locul celor chimice, usturoiul poate înlocui, de exemplu, demachiantul facial. Usturoiul conține puternice proprietăți antiseptice, antivirale și antifungice. Aceasta înseamnă că poate ajuta la combaterea acneei la adulți, a cicatricilor acneice și a multor alte boli de piele și alergii.

Există 2 moduri de a folosi usturoiul dacă vrei să vezi rezultate. Prima este aplicarea usturoiului direct pe piele. Frecați fața cu un strat subțire de usturoi și clătiți bine după 15 minute. Al doilea este să oferi usturoiului posibilitatea de a-și face treaba din stomac.

Tratează piciorul după sport

Indiferent de cum se întâmplă, această neplăcere se poate întâmpla oricui, dar vestea bună este că se poate vindeca! Puneți căței de usturoi în apă fierbinte și înmuiați picioarele timp de 30 de minute.

Se pare că albicans (ciuperca) sunt sensibile la usturoi. Datorită unei game largi de principii active, usturoiul este anticandid și poate fi un remediu foarte eficient.

Opriți infecțiile urechii

Infecțiile urechii se vindecă de obicei cu ajutorul antibioticelor, dar pot fi vindecate și cu usturoi. Acest remediu este recomandat în special copiilor, deoarece aceștia pot fi prea tineri pentru prescripțiile medicinale obișnuite.

Pentru a vindeca o infecție a urechii acasă, stoarceți cățeii de usturoi pentru a obține uleiul de usturoi. Se încălzește puțin și se adaugă câteva picături într-o pipetă și se picura în ureche. Este recomandat să consultați mai întâi un medic, dar se spune că uleiul de usturoi cald funcționează.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro