Reclamă

Potrivit site-ului de monitorizare a detector down, whatsapp este picat de la 9:40. Se pare  problema este una neconfirmată oficial. Conform surselor, în anumite zone de pe glob, aplicația funcționează.

Întreaga lume așteaptă cu sufletul la gură un update în acest sens.

Peste 300 de milioane de oameni sunt afectați în acest moment. Numărul raportărilor la nivel global au depășit 100 000 și sunt în continuă creștere.

În prima faza utilizatorii nu au mai putut trimite mesaj pe grupuri, ulterior această picand în întregime.

Aplicația de mesagerie aflată sub semnătura Meta nu a fost funcțională preț de câteva zeci de minute. Astfel, la nivel global, utilizatorii nu au putut transmite mesaje prin intermediul acesteia.

O explozie a fost înregistrată însă pe alte aplicații de socializare pe care utilizatorii WhatsApp au fost nevoiți să comunice pentru moment. Facebook Messenger sau Telegram au fost două dintre cele mai solicitate căi de socializare în timp ce WhatsApp nu a funcționat.

Ce s-ar afla în spatele crash-ului WhatsApp?

Imediat după ce milioane de utilizatori au constatat că nu pot transmite mesaje prin WhatsApp în mediul online au circulat numeroase speculații legate de acest crash. Numeroși internauți sunt de părere că în spatele acestei căderi ar fi stat de fapt o strategie. Alți utilizatori ai internetului au convingerea că aplicația ar fi fost atacată.

Reprezentanții Meta au luat poziție vizavi de acest context.

Suntem la curent că unele persoane au momentan probleme cu trimiterea de mesaje și lucrăm la restaurarea WhatsApp pentru toată lumea cât mai rapid posibil”, e explicat un purtător de cuvânt al companiei.

Abia în jurul orei 12:00, utilizatorii aplicației au recepționat mesajele transmise în zecile de minute în care aceasta nu a fost funcțională.

Pe unul dintre site-urile care monitorizează detaliile tehnice ale aplicațiilor, downconector au fost primite în acest răstimp numeroase plângeri legate de crash-ul uneia dintre cele mai utilizate căi de comunicare online din lume.


Reclamă

Share.

Pasionat de SEO si content writing, Ionut scrie pentru substantial.ro inca din 2018.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro