Reclamă

Faceți un duș răcoritor dimineața sau o baie relaxantă seara? Oricare ar fi obiceiurile tale, acest lucru generează costuri semnificative pentru consumul de apă și energie. 

Este o chestiune de a găsi care metodă este atât cea mai ecologică, cât și cea mai economică. Explicația o regăsești în acest articol.

Faceți o baie sau un duș? Ce consumă cel mai mult (sau cel mai puțin)?

Să faci duș este rapid și foarte comod, mai ales dacă nu ai timp suficient, dar nu oferă confortul și relaxarea unei căzi… Și, odată cu apropierea iernii cu pași repezi, ne-am dori cu toții să știm combinația perfectă,  economisind în același timp. Deci, baie sau duș? Ce necesită mai multe resurse? Trecem peste toate acestea mai detaliat, mai jos.

Sursa: Social media

Baie vs Duș: consumul de apă

O baie caldă plăcută vă permite să vă relaxați, în timp ce un duș este mai rapid și mai energizant. Poate părea foarte confortabil să faci o baie, dar trebuie să știi că pentru a-ți umple complet cada, ai nevoie în medie  de 200 de litri de apă.

În ceea ce privește dușul, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestuia este că oferă posibilitatea de a opri apa atunci când este necesar. În plus, conform specialiștilor, dușul consumă în medie între  30 și 60 de litri de apă , în funcție de cât timp este folosit.

Sfaturi pentru a vă reduce consumul de energie și pentru a reduce facturile atunci când faceți un duș sau o baie

Vă puteți  reduce consumul de apă și facturile  lunare,  aplicând anumite măsuri, iată câteva sfaturi:

  • Încercați să reduceți timpul la duș.
  • Optați pentru un duș cu debit redus .
  • Dacă ai de gând să stai la duș pentru totdeauna, ar fi bine să faci o baie.
  • Când aplicați șamponul sau între săpunări, nu uitați să opriți apa.

Deci, pe baza comparației menționate mai sus, se poate observa foarte repede că a face un duș este mult mai economic. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba rapid dacă anumiți factori nu sunt îndepliniți.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro