Odată cu apropierea sezonului de iarnă, instalarea caloriferelor pare a fi cea mai confortabilă și economică soluție de încălzire. Pentru a-i păstra eficacitatea și a menține o temperatură plăcută în interiorul casei, este esențial să adoptați gesturile potrivite i. În acest articol, vă explicăm cele câteva greșeli de evitat.
Pentru a încălzi eficient, este indicat să evitați anumite erori la utilizarea caloriferului care ar putea afecta considerabil performanțele acestuia. Aici sunt câteva exemple.
Țineți perdelele și obloanele închise când utilizați caloriferul
Iarna, este tentant să ții obloanele și draperiile închise pentru a menține o temperatură optimă în interiorul casei. Procedând astfel, împiedicați razele soarelui să vă încălzească interiorul. Dacă ferestrele nu etanșează suficient scurgerile de aer, ar fi mai înțelept să le înlocuiți.
Nu deschideți ferestrele cu caloriferul pornit
Aerisirea locuinței este esențială pentru evacuarea diferiților poluanți din aerul din interior (umiditate, mucegai, acarieni și mirosuri neplăcute).
Așa că, chiar dacă afară este foarte frig, luați în considerare aerisirea locuinței timp de 10 minute pe zi. În acest timp scurt, pereții nu vor avea timp să se răcească și își vor putea menține temperatura. Datorită acestei reînnoiri a aerului, climatul uscat al interiorului tău va avea nevoie de foarte puțină energie pentru a fi încălzit.
Încălzește încăperile casei la aceeași temperatură
Rețineți că cel mai bine este să reglați temperatura în funcție de fiecare cameră. In ceea ce priveste camerele de zi, o temperatură între 18 și 20 de grade celsius. Dormitoarele pot avea o temperatură cuprinsă între 16 și 18 grade celsius, iar baia o temperatură de 22 de grade celsius.
Întreținerea caloriferului este esențială pentru ca acesta să fie cât mai eficient și consumând cât mai puțină energie. Nu uitați să-l curățați cel puțin o dată pe an, pentru a garanta funcționarea lui corespunzătoare. De asemenea, este recomandat să efectuați această operațiune preventiv înainte de a-l porni.