Reclamă

Informație de ultimă oră în România! Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a decis să își dea demisia din funcția pe care o deține. Acesta a motivat faptul că nu se poate înțelege cu președintele României, Klaus Iohannis.

Social-democratul, Vasile Dîncu, nu și-a început săptămâna într-o notă pozitivă. Acesta a anunțat, în cursul dimineții, că a decis să demisioneze din funcția de ministru al Apărării Naționale, motivând faptul că nu poate colabora cu președintele Klaus Iohannis. Precizăm că șeful statului este comandantul supem al Armatei Române, practic, șeful lui Vasile Dîncu.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, scrie Vasile Dîncu în cererea de demisie.

De ce a demisionat Vasile Dîncu

Social-democratul i-a mulțumit premierului Nicolae Ciucă pentru că au avut o colaborare onestă și deschisă. De asemenea, el și-a oferit sprijinul pentru toate proiectele și programele Ministerului și Armatei Române, din funcția de senator, în Parlamentul României.

Vasile Dîncu a fost implicat într-un scandal în urmă cu o săptămână, după ce a declarat că oficialii ar trebui să negocieze cu Rusia pentru a încheia războiul din Ucraina. El a precizat că aceasta ar fi singura șansă de pace. Despre aceste declarații, Iohannis a spus că ucrainenii sunt cei care plătesc prețul sângelui în acest război, așa că doar ei pot decide cum vor încheia acest război.

Cine este Vasile Dîncu

Vasile Dîncu este un politician cunoscut la noi în țară. Acesta a mai ocupat funcția de ministru în mai multe Guverne ale țării. Între 28 decembrie 2000 și 21 decembrie 2004, Vasile Dîncu a fost ministru al Informațiilor Publice, în Guvernul condus de Adrian Năstase. De asemenea, timp de doi ani, din 2-5 până în 2017, acesta a ocupat funcția de ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale, în Guvernul condus de Dacian Cioloș. Din luna noiembrie a anului trecut, Vasile Dîncu a fost numit în funcția de ministru al Apărării Naționale, în Guvernul condus de generalul Nicolae Ciucă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro