Reclamă

Atacurile de panică fac parte din viața multora dintre noi, indiferent dacă ne convine sau nu. Din diverse motive, avem perioade în viața noastră când trecem prin experiențe care se rezultă a fi traumatizante. Atacul de panică este doar un răspuns la situațiile extrem de tensionate prin care am trecut. 

Depresia și anxietatea sunt problemele cu care se confruntă oamenii la nivel mondial. Depresia apare în urma unui eveniment major sau un stil de viață puțin sănătos din punct de vedere emoțional. Deși există mai multe tipuri de atacuri de panică, cel mai întâlnit este cel care apare în mod inopinant. Iată însă cum trebuie să abordezi un astfel de episod neplăcut.

Cum oprim un atac de panică. Cele mai sănătoase sfaturi

Există trei categorii de atacuri de panică. Cel mai întâlnit însă este cel menționat mai sus. Nu trebuie însă să uităm și de celelalte două categorii: atac de panică predispus situațional și atacul de panică circumscris situațional.

Potrivit ultimelor descoperiri, principala cauză este pentru care apar un atac de panică este o situație traumatizantă pentru persoana în cauză.

Colaj Substantial

Ce trebuie să facem în cazul unui atac de panică

Exercițiile de respirație și suportul emoțional sunt doar o parte dintre cele mai bune remedii. De asemenea, potrivit informațiilor oferite de specialiști, cel mai bine este să te liniștești și să ceri ajutorul. Dacă ești singur, nu ezita să ceri ajutorul unui prieten sau al familiei.

Medicii recomandă însă ajutorul specializat. Dacă episoadele se repetă, este importantă intervenția și consultarea psihologică. Medicii sunt singurele persoane specializate care știu ce soluții și tratamente funcționează în cazul fiecărui pacient.

Un stil de viață sănătos și o alimentație cât mai echilibrată sunt factori importanți. Plimbările în aer liber sau ieșirile cu prietenii te pot ajuta să depășești mult mai ușor aceste episoade.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro