Reclamă

Anunț important pentru părinți! Un medicament destinat pentru copii este interzis în multe țări europene, însă cu toate acestea, la noi se vinde de către gigantul farmaceutic GKS. Este vorba despre Panadol Baby. Pentru acest medicament, producătorul a schimbat recent ambalajele și compoziția. 

Alte state din Europa au decis să interzică acest medicament, din cauza faptului că conține un colorant, azorubină E 122. Cu toate acestea, în România se vinde fără niciun stres. Oamenii de știință au dovedit că acest colorant provoacă alergii, bronhospasm sau poate exacerba astmul. 

Medicament vândut în România, interzis în alte state

Până în prezent, producătorul farmaceutic GSK a vândut deja zeci de mii de cutii de Panadol Baby (paracetamol pentru copii), la noi în țară. Acest medicament este administrat sugarilor și copiilor pentru ameliorarea durerii și scăderea febrei. 

Într-un răspuns la solicitarea Ziarului Financiar, producătorul a spus că produsele comercializate respectă standarde foarte stricte privind calitatea și siguranța. Cu toate acestea, nu a explicat de ce a eliminat E 122 din compoziția produsului. 

Pericol total pentru copii! Medicament interzis în alte țări, vândut în România. Aveți mare grijă!

Medicamentul se comercializează în Anglia, Cehia, Grecia și alte state, însă în compoziția acestuia nu apare E122, în niciunul dintre prospectele studiate de ZF online la respectivele produse. A apărut deja un nou produs, Panadol Baby 24 mg/ml în care nu se mai regăsește acest colorant. 

Ce spune compania farmaceutică

Cu toate acestea, în farmaciile din România încă mai există cutii din producția inițială de Panadol Baby 120 mg/ 5 ml, care conține E 122 și care vor fi vândute până la epuizarea stocurilor. 

“Panadol este furnizat de Haleon care nu mai face parte din GSK. Vă rog să vă adresaţi companiei Haleon”, au transmis către ZF oficialii GSK de la sediul central. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro