Reclamă

  Intrarea României în Schengen ar urma să aducă o serie de avantaje. Comerțul, transportul, călătoriile ar fi realizate după cu totul alte proceduri ca până acum. Din nefericire acest avânt al țării noastre ar aduce un deserviciu altor state. În acest sens, fără prea multă „diplomație”, cei care se simt amenințați au reacționat.

Olandezii au adoptat zilele trecute o rezoluție care plasează România într-un „colț obscur” al Europei. Aceștia sunt de părere că țara noastră nu ar trebui să intre în curând în spațiul Schengen.

15 deputați din Olanda au votat o rezoluție a Parlamentului European legată de aderarea României și a Bulgariei în Schengen. Dintre acestia, 4 au ales să voteze împotriva trecerii.

Care ar fi motivele pentru care olandezii nu ne vor în Schengen?

România face pași de ani buni spre a reuși să intre în spațiul Schengen. Politicienii care au militat pentru trecere susțin că încă din 2011 putea fi realizată această schimbare. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat până acum.

Abia recent, în Parlamentul European au fost reluate discuțiile despre acest aspect. Astfel, a fost pusă pe tapet o rezoluție în care statele membre UE să își exprime viziunea legată de această aderare. Olandezii au fost cei care s-au opus se pare cu vehemență intrării noastre în Schengen.

Citește si

Ce urmează în România după intrarea în Schengen? Ce avantaje vor exista

În acest sens, mulți ar putea trage concluziile legate de refuzul exprimat de aceștia. În mediul online, mulți internauți au trasat în mare motivele pentru care Olanda ridică acest zid al negării în jurul țării noastre.

Se pare că cel mai „deranjant” aspect al nostru, conform opiniei internauților ar fi portul din Constanța. Odată cu intrarea în Schengen acesta ar exploda la capitolul dezvoltare.

Olandezii se tem că astfel o mare parte din activitatea portului Rotterdam ar putea fi periclitată. Numeroase vapoare din China ar urma de exemplu să fie direcționare în portul Constanța. Acest fapt ar afecta serios comerțul și chiar și economia Olandei.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro