Reclamă

Chiar dacă mințim convingător, corpul nostru spune totul.

Și acest lucru se datorează de obicei pentru că limbajul corpului este pur și simplu ignorat de un mincinos, care, în schimb, își pune toată atenția asupra cuvintelor și expresiilor faciale la fel ca orice altă persoană. Psihologii cred că cheia detectării minciunilor este dezvăluită în limbajul corpului din acest motiv. Și, dacă ne îndreptăm atenția asupra ei, putem prinde aproape orice nebunie.

Urmăriți pauzele

Colaj Substantial

Unul dintre cele mai comune indicii vocale care dezvăluie dacă o persoană minte este pauzele, așa că acordați atenție acestora. Dacă o persoană face pauze lungi sau are multe dintre ele în timp ce vorbește, probabil că minte și își ia timp să se gândească la ce să spună. Erorile de vorbire precum „ah”, „uhh” și „adică” contează și ele.

Fii atent la durata emoțiilor

De obicei, emoțiile reale nu durează mai mult de 5 secunde. Dacă cineva își exprimă emoția mai mult de 5 secunde, cel mai probabil este fals. Nu poți avea aceeași expresie facială timp de 10 secunde consecutive, nu? Așa că ai grijă la asta.

Ai grijă la momentul prost

Oamenii de știință au descoperit că emoțiile sunt întotdeauna pe primul loc și abia apoi sunt urmate de cuvinte. Dacă o persoană spune mai întâi „Sunt supărat”. Și abia apoi poți vedea o expresie facială furioasă, este una falsă.

Verificați sinceritatea emoțiilor

Emoțiile reale sunt sincere și nu este întotdeauna ușor să le reproduci, așa că încearcă să vezi cât de sincer este. Emoția este sinceră atunci când nu doar o parte a feței se schimbă.

De exemplu, dacă o persoană zâmbește, nu numai buzele lor se mișcă, ci și ridurile ar trebui să apară lângă ochi. Iar sprâncenele vor merge automat în jos. Același lucru este valabil și cu orice altă emoție.

Fii atent la repetare

În timp ce pentru unii oameni este greu să-și exprime gândurile în cuvinte, prea multă repetiție ar putea fi o vedere a unei persoane care minte. Dacă el sau ea repetă în mod constant ceva, poate însemna că încearcă să te convingă atât pe tine. Cât și pe ei înșiși și că știe reacția ta dacă crezi ceea ce spun.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro