Reclamă

Trăim perioada în care a alerga după un corp impecabil a devenit o normalitate. Toată lumea vrea o siluetă trasă prin inel, iar în acest sens cele mai multe persoane fac eforturi uriașe de a arăta perfect.

Cum frumusețea cere și sacrificii, cei mai mulți dintre cei dornici sa arate impecabil fug de anumite alimente.

Dacă urmezi o serie de reguli în stilul tău de viață, te poți bucura de orice tip de aliment

Cartofii și pâinea, alimente interzise?

Orice nutriționist este de părere că nu există alimente interzise sau mai puțin sănătoase. Greșit este însă modul în care alegem să le consumăm. Procesul de gătire sau cantitatea de mâncare consumată are un rol definitoriu în acest sens.

Multe persoane se feresc să consume alimente precum cartofi sau pâine. La această listă se adaugă bineînțeles și alte variante. Mezelurile, dulciurile, anumite tipuri de carne, făinoase.

Nu este nimic greșit spun specialiștii să alegem o perioadă în care să stăm departe de anumite alimente. Totuși, nu ar trebui să uităm că organismul nostru a fost construit să aibă nevoie și de carbohidrați sau grăsimi.

În ceea ce privește consumul pâinii sau al cartofilor, lucrurile pot fi extrem de simple.

Un medic celebru în mediul online explică internauților cum se pot bucura de cele două tipuri de hrană.

De altfel, acesta susține că nici pâinea și nici cartofii nu îngrașă dacă sunt consumate într-o astfel de variantă.

CITEȘTE ȘI

Alimentul pe care trebuie neapărat să-l consume persoanele trecute de 50 de ani. Specialiștii îi avertizează!

Pâinea se îngheață, iar cartofii se consumă reîncălziți

Chiar dacă pare bizară explicația specialistului, aceasta are și un substrat logic. Cartofii și pâinea conțin amidon. De altfel, acesta este motivul pentru care mulți aleg să stea departe de cele două alimente.

Ajuns în intestine, amidonul se transformă în glucoză. Astfel, ajungem rapid să ne îngrășăm.

De altfel, în cazul cartofilor, lucrurile se petrec exact la fel. Putem însa jongla cu acest tip de proces al organismului. Medicul devenit viral în mediul online ne învață cum să facem acest lucru.

În opinia lui, pâinea ar trebui congelată și ulterior decongelată pentru consum. De altfel, cartofii ar trebui lăsați la răcit după prepararea termică. Ulterior, aceștia pot fi reîncălziți pentru a fi consumați.

La baza acestui procedeu stă transformarea amidonului în enzime. Acestea la rândul lor vor fi recunoscute ca fibre. Astfel, putem avea sub control aportul de calorii adus în organism.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro