Reclamă

Marca Coca Cola este o marcă recunoscută la nivel mondial.

Acest produs de băuturi carbogazoase a trecut de la vânzarea a nouă pahare în anul înființării (1886) la aproximativ 1,8 miliarde de băuturi pe zi de-a lungul unui secol. Această performanță a plasat compania în fruntea listei de băuturi în diferite părți ale lumii.

A fost comercializat inițial ca un remediu pentru unele afecțiuni precum efortul muscular și migrenele. În afară de coca-cola obișnuit popular, marca prezintă câteva produse unice precum Sprite, Fanta, Ciel. Minute Maid, Diet Coke, Diet Fanta, Fanta Apple. Și, cel mai recent, Coke Zero etc.

Coca Cola Zero

Pixabay

Coca-cola zero a fost prezentat publicului într-un moment în care oamenii au început să fie mai conștienți de dieta lor și de aportul de calorii. Oamenii își doreau un sifon. Pe care să-l poată lua și care să-și mențină dulceața în timp ce nu adaugă absolut nimic la talia lor.

Marketingul și campania sa s-au adresat în mod special bărbaților. Care credeau că băuturile dietetice sunt mai mult un lucru feminin. Așa că Coca-Cola a introdus un produs care avea aproape același profil de gust ca și coca-cola obișnuită, în timp ce conținea zero calorii, de unde și numele Coca-Cola zero. Dulceața observată în coca cola zero este de fapt obținută prin includerea unui amestec de îndulcitori cu conținut scăzut de calorii.

Ce diferențe există?

Subiectul diferențelor dintre un cocs obișnuit și cocs zero a fost o dezbatere care a continuat de la introducerea sa pe piață. Putem analiza cu ușurință conținutul ambelor sticle. Deoarece companiile alimentare și băuturi sunt obligate prin lege să dezvăluie conținutul sau ingredientele principale din produsele lor. Așadar, iată câteva diferențe demne de reținut. Deoarece este indicat să rețineți ceea ce se ia în organism.

1. Calorii: După cum am menționat mai devreme, coca-cola zero conține zero calorii. Spre deosebire de coca-cola obișnuită. Care conține aproximativ 400 de calorii pe litru.

2. Carbohidrați: Coca-ul obișnuit conține aproximativ 110 grame de carbohidrați pe litru. Spre deosebire de cocs zero. Deci, dacă cineva ar încerca să-și mențină greutatea sau să câștige în mod deliberat câteva kilograme, coca cola obișnuită ar fi calea de urmat.

3. Benzoat de potasiu: Acesta este un ingredient comun folosit ca conservant într-un număr destul de mare de alimente și băuturi. Și este folosit în coca cola obișnuit pentru aroma sa. Dar se găsește a fi absent în cola zero.

În mod interesant, coca-cola obișnuit și coca zero nu conțin absolut nici un pic de grăsime pe de o parte. În timp ce simultan conțin cofeină în diferite cantități, pe de altă parte, în funcție de preferințele consumatorilor din diferitele părți ale lumii unde este comercializat.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro