Gătitul trebuie să fie una dintre cele mai satisfăcătoare activități.
La urma urmei, cui nu-i place să aibă un răsfăț dulce după o zi lungă și obositoare? Fie că ești un brutar profesionist sau doar un începător, trebuie să fii conștient de extractul de vanilie. Deoarece este ingredientul cel mai des folosit pentru coacere.
Extractul de vanilie are o aromă dulce și o aromă care îmbunătățește gustul coacerii. Câteva picături de extract de vanilie au puterea de a vă duce deserturile la nivelul următor. Cu toate acestea, te-ai întrebat ce poți folosi în loc de extract de vanilie în cazul în care rămâi fără el brusc sau îți este inaccesibil? Ei bine, nu trebuie să vă faceți griji. În timp ce extractul de vanilie poate fi cel mai popular folosit la copt, există și extracte pe care le puteți folosi ca înlocuitor pentru extractul de vanilie și vă vor oferi aceeași aromă și gust delicios.
Extract de portocale
Zetele de citrice precum portocala fac minuni ca înlocuitor pentru extractul de vanilie. Adaugă o aromă plăcută și acidulată coacerii și ajută la echilibrarea nivelului de dulceață al rețetei.
Dacă aveți chef să adăugați o aromă puternică și doriți să îmbunătățiți gustul general al gustului dvs., extractul de portocale este o opțiune uimitoare. Asigurați-vă că folosiți doar câteva picături, deoarece nu veți dori ca mâncarea dvs. dulce să se transforme într-una acră.
Extract de migdale
Ești cineva căruia îi place să aibă acea aromă de nucă în alimente? Apoi pune mâna pe niște extract de migdale și vei avea gata pentru tine un desert cu aromă diferită. În timp ce extractul de vanilie adaugă o dulceață rețetelor, migdalele au un gust puternic și bogat.
Încă o dată, fiți puțin precaut cu privire la cantitatea de extract de migdale. Deoarece prea multă cantitate poate face coacerea amăruie.
Extract de rom
Adăugarea de alcool la copt nu pare o idee potrivită, nu? Dar stai. Vei fi surprins să afli că extractul tău bun și vechi de vanilie conține și alcool. Așadar, de ce să nu folosești rom în loc de vanilie pentru a da un pic de răsucire a cuptorului tău? Alcoolul, cum ar fi coniacul și bourbonul, funcționează excelent și ca înlocuitor pentru vanilie.
Aceste extracte nu alterează textura coacerii, așa că le puteți folosi fără griji. Prăjiturile de ciocolată și brioșele cu ciocolată sunt câteva dintre rețetele populare care folosesc adesea extracte de rom sau alte extracte de alcool.
Extract de trandafir
Adăugarea trandafirului la o rețetă este cu siguranță o delicatesă. Multe rețete celebre folosesc apă de trandafiri pentru a spori parfumul și aroma preparatului. Acest extract concentrat din petale de trandafir are un miros puternic care poate adăuga instantaneu o notă nouă rețetei tale. Adăugați niște extract de trandafiri la prăjituri, brownies sau macarons și savurați coacerea aromată.
Extract de lămâie
Lămâia este un fruct citric popular și știm cu toții cum un strop de suc de lămâie poate amplifica gustul oricărui fel de mâncare. Extractele de lămâie nu sunt acre, ci au o aromă și o aromă distincte pentru ele.
Acest fruct citric este disponibil pe scară largă și reprezintă o alternativă excelentă la extractul de vanilie. Faceți niște tarte cu lămâie, cupcakes și plăcinte sau chiar folosiți-le în glazură și obțineți un desert aromat.