Reclamă

  Călătoriile fac parte din obiceiurile familiei, aducând bucurie părinților și copiilor deopotrivă. Atunci când vine vorba însă de drumurile lungi, nu întotdeauna confortul este prioritar. În funcție de numărul pasagerilor, dar și de funcțiile mașinii, călătorii pot avea sau nu un drum reconfortant.

Pentru a veni în ajutorul celor mici mulți părinți iau decizia de a-i plasa pe cei mici inclusiv pe locul din față.

Cu toate că își iau măsurile de siguranță în acest sens, legea nu recomandă o astfel de abordare.

De la câți ani îți poți așeza copilul pe scaunul pasagerului?

Părerile sunt cu siguranță împărțite pe acest subiect. În legislație, părinților le este recomandat să nu încerce tranziția mai devreme de 12 ani. Copiii trebuie să rămână așezați pe locurile din spate ale autoturismelor. De altfel, chiar și acolo purtarea centurii de siguranță trebuie să rămână prioritară.

Recent, un polițist devenit viral pe rețelele de socializare a explicat total diferit tranziția. Acesta susține că părinții îi pot așeza pe cei mici pe scaunul pasagerului după 3 ani. Omul legii adaugă însă că trebuie păstrate normele de siguranță, utilizând centura.

În momentul în care vârsta depășește 3 ani și înălțimea este de peste 1,50 cm, să spunem că acel copil are posibilitatea să călătorească pe locul pasagerului din față asigurat cu centura autovehiculului.„, a explicat agentul.

Transportul copiilor în față este interzis dacă vârsta nu depășește 1 an. De altfel, nici măcar în brațe, cel mic nu poate călători cu mașina la vârsta respectivă.

Citește și

Se schimbă legea! Mare atenție, șoferi: Rămâi fără mașină pe loc! Toți conducătorii auto fac această greșeală

De altfel, până la 3 ani, cei mici ar trebui să fie așezați în scaunele speciale pentru copii. Acestea au la rândul lor centuri de siguranță ce necesită a fi utilizate. De altfel, părinții trebuie să știe că aceste scaune trebuie să fie omologate.

Alegerea unui produs de calitate în acest sens îi poate salva viața copilului în cazul unui accident.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro