Medicul Gheorghe Mencinivopschi a murit, miercuri, la vârsta de 73 de ani. Bărbatul a fost biolog, biochimist și cercetător român. El a ocupat funcția de director al Institutului de Cercetări Alimentare. Astăzi, medicul din județul Argeș a murit.
Timp de 42 de ani, omul de știință a cercetat sănătatea alimentară a românilor. El a fost condamnat politic în dosarul „Telepatia”, iar în timpul în care a fost încarcerat, sănătatea acestuia a fost grav afectată.
Starea de sănătate s-a agravat în închisoare
Ani de zile cunoscutul doctor a suferit de o boală gravă la plămâni. După ce a ieșit din închisoare, boala s-a agravat. Bibiana Stanciulov a declarat că Mencinicopschi a murit la un spital din București, unde era internat de mai multe zile din cauza unei boli grave la rinichi.
Femeia spune că medicul a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare, precizând că ceea ce i s-a întâmplat acestuia a fost o mare nedreptate. În opinia acesteia, activitatea științifică a unui om nu are nimic de aface cu justiția. Acestuia i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Cauza, pentru a i se da înapoi post-mortem.
„Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare. Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat pentru agrointel.ro, printre lacrimi, Bibiana Stanciulov.
„Este omul care și-a sacrificat interesul personal pentru cei din jur”
Deținătoarea brandului Magiun Topoloveni, Stanciulov, a mai scris că Mencinicopschi este omul care a oferit întotdeauna un sfat, atunci când a fost nevoie și care și-a sacrificat interesul penrsonal pentru cei din jurul lui.
Medicul George Mencinicopschi a absolut Universitatea București, Facultatea de Biologie-Biochimie. Acestuia i-a plăcut să studieze, dat fiindcă la finalul anilor de studii, a fost șef de promoție. De asemenea, el a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice, atât la noi în țară, cât și în străinătate.