Reclamă

Guvernul Marii Britanii a avertizat că actualii și foștii piloți militari britanici sunt ademeniți în China cu pachete mari de compensare.

Aceștia sunt chemați pentru a antrena forțele armate ale țării. Iar guvernul a spus că va lua măsuri pentru a opri astfel de scheme de recrutare pe fondul preocupărilor de securitate națională.

Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD) a declarat că până la 30 de foști piloți militari britanici oferă în prezent instruire în China și că mulți alții au fost abordați. Inclusiv personal britanic care servește în prezent.

De ce se vrea acest lucru

Pixabay

Ministerul a spus că China folosește părți terțe pentru a găsi piloți britanici. Dar și alți piloți occidentali pentru a instrui direct piloți chinezi. Precum și pentru a sprijini companiile de stat din industria de apărare și instituțiile de cercetare.

„Luăm pași decisivi pentru a opri schemele de recrutare chineze. Care încearcă să vâneze capete și foști piloți ai Forțelor Armate ale Regatului Unit pentru a instrui personalul Armatei Populare de Eliberare în Republica Populară Chineză”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului MoD într-un comunicat.

„Tot personalul în serviciu și fostul personal fac deja obiectul Legii secretelor oficiale. Și revizuim utilizarea contractelor de confidențialitate și a acordurilor de confidențialitate în cadrul Apărării. În timp ce noul proiect de lege privind securitatea națională va crea instrumente suplimentare pentru a aborda provocările contemporane de securitate. Inclusiv aceasta, ” a adăugat purtătorul de cuvânt.

Politicienii britanici i-au spus agentului guvernului chinez „activ” în Parlament

Ministerul a spus că nu există dovezi care să sugereze că foștii piloți din Marea Britanie au transmis informații. Care ar încălca Legea Secretelor Oficiale. China este un concurent care amenință interesul Regatului Unit în multe locuri din lume.

Purtătorul de cuvânt a recunoscut rolul important al Chinei ca partener comercial. Dar a adăugat că „nu există niciun secret în încercarea lor de a obține acces la secretele noastre. Iar recrutarea piloților noștri pentru a înțelege capacitățile forțelor noastre aeriene este în mod clar o preocupare pentru noi. Și partea de informații a Ministerului de Dezvoltare”.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro