Reclamă

Economia Indiei ar atinge pragul de 5,36 trilioane de dolari în exercițiul financiar 28, mai mare decât cea a Japoniei, la 5,17 trilioane de dolari.

La acel moment India va deveni a treia economie ca mărime. Recent, un raport Bloomberg a arătat că India a trecut de Marea Britanie în T4 al exercițiului financiar 22. Cu toate acestea, această comparație a fost făcută pe cifre trimestriale, nu anuale.

În următorii cinci ani, India ar putea deveni a treia economie ca mărime după Statele Unite și China, spune baza de date World Economic Outlook a Fondului Monetar Internațional.

Potrivit FMI, țara din Asia de Sud este cel mai probabil să ajungă pe această poziție cu doi ani mai devreme decât se aștepta inițial, depășind Germania și Japonia.

De asemenea, India ar putea înlocui Regatul Unit până în acest an și devine a cincea cea mai mare economie, a adăugat baza de date World Economic Outlook.

Previziunile FMI

Sursa: Social media

Privind cifrele prezentate de FMI, PIB-ul pe cap de locuitor al Indiei va ajunge la aproximativ 3.652 USD în anul 2027, comparativ cu 2.466 USD în anul 2022.

Având în vedere perspectiva Indiei de a înlocui Germania și Japonia, raportul FMI a spus că, deși inflația în India este mare, dar nu crește vertiginos, deficitul de cont curent este ridicat, dar se așteaptă să se modereze în viitor.

De asemenea, situația fiscală a rezervelor valutare ale Indiei la aproape 550 de miliarde de dolari este confortabilă. În plus, băncile sunt într-o poziție puternică, iar ciclul creditului se remarcă.

La începutul trimestrului ianuarie-martie din 2021-22, India a depășit Regatul Unit ca a cincea economie ca mărime.

Cu toate acestea, FMI a redus previziunile privind PIB-ul Indiei la 6,8% în 2022, de la previziunile de 7,4% în iulie și 8,2% în ianuarie. În perioada aprilie 2021-martie 2022, India a crescut cu 8,7%.

FMI a spus că nu numai India, ci și lumea va experimenta o încetinire generală în anul următor, din cauza impactului războiului Rusia-Ucraina, înăspririi condițiilor monetare la nivel global, a celei mai mari inflații din ultimele decenii și a efectelor persistente ale pandemiei.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro