Reclamă

Corpul este o mașină, cel puțin așa a spus Descartes.

Iar de atunci, biomedicina și oamenii de știință au adoptat această definiție. Corpul uman este o mașină minunată care lucrează cu precizie cu fiecare dintre părțile sale. Și cu atâtea trăsături, corpul uman nu încetează să ne uimească.

Mușchii bărbiei

Colaj Substantial

Mușchii mentalis, cunoscuți și sub numele de mușchii bărbiei, ne oferă sentimente amestecate. Deoarece aspectul lor ciudat este ceva la care nu ne-am fi așteptat niciodată. Arătând ca niște tentacule mici, acești mușchi sunt responsabili pentru producerea tuturor expresiilor faciale care implică buzele, bărbia și obrajii. Și dacă te întrebi, da, aceștia sunt vinovații din spatele ridurilor de pe pielea bărbiei tale.

Există unii mușchi care nu se conectează cu alte oase, cum ar fi mușchii mintale. Acest lucru permite mișcarea în fețele noastre și permite exprimarea emoțiilor. Lucrul interesant este că, în loc să tragă de mușchii înșiși, ei trag de pielea noastră, creându-ne ridurile amuzante.

Degete încrețite

S-ar putea să vă amintiți că în copilărie, ori de câte ori petreceam prea mult timp la piscină sau la baie, ne facea plăcere să avem degetele încrețite. Și totuși, de fiecare dată când degetele noastre petrec o cantitate considerabilă de timp sub apă, încep să arate ca stafide. Motivul din spatele acestei caracteristici, conform studiilor, este că ei recurg la acest aspect pentru a îmbunătăți manevrabilitatea prindere.

După ce au efectuat câteva experimente, oamenii de știință au descoperit că este mult mai ușor să manipulezi obiectele sub apă cu degetele încrețite decât cu degetele neîncrețite. Deci, aceasta ar putea fi o trăsătură evolutivă care să ne ajute să prosperăm mai bine în medii umede.

Acea bucată roz din colțul ochiului

Există o poveste interesantă în spatele acelui fragment de țesut conjunctival roz pe care îl vezi cu coada ochiului. Deși este posibil să fi acordat mult mai multă atenție în timpul machiajului, aceste bucăți roz numite plica semilunaris sunt responsabile pentru drenarea lacrimilor și mobilitatea globului ocular.

Dar, în trecut, acestea făceau parte dintr-o a treia pleoapă care funcționa pentru a proteja și umezi ochiul. Această a treia pleoapă este încă prezentă la pisici sau câini, dar pentru oameni, ea a evoluat cu mult timp în urmă, iar acum avem doar o umflătură vestigială de țesut, care este cea pe care o vedem în colțul ochiului.

Un organ nou descoperit numit interstițiu

Corpul uman nu încetează să ne uimească, iar acest organ nou descoperit este o dovadă. Ascuns sub pielea noastră, oamenii de știință au descoperit interstițiul, un organ format din țesuturi și compartimente pline cu lichid. Se găsește în tot corpul, sub piele și în sistemele digestiv, respirator și urinar.

Această nouă descoperire ar putea avansa în mod semnificativ cunoștințele și înțelegerea multor boli și ar putea ajuta la dezvoltarea medicinei care să le vindece.

Originea unghiilor noastre

Majoritatea dintre noi iubim acel sentiment de a ne curăța unghiile. Dar doar unii dintre noi cunosc originea unghiilor. După cum probabil ați auzit, unghiile sunt făcute din cheratină, dar încep ca celule vii. Sub piele, înainte de a vă putea vedea unghiile frumoase, o structură numită „rădăcină” produce celule vii care apoi formează unghia.

Acesta este ca un mic buzunar de carne care se conectează la vasele de sânge, care furnizează unghiei nutrienții de care are nevoie pentru a forma celule noi. Pe măsură ce celulele se formează, ele sunt împinse înainte, formând unghiile pe care le cunoaștem.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro