Ministrul Muncii, Marius Budăi, este un susținător înrăit al creșterii pensiilor, sau cel puțin așa ar vrea să pară. Cert este că ce când a intrat la guvernarea țării, oficialul a vorbit numai despre majorarea salariilor și a pensiilor, lucruri care se vor întâmpla de la 1 ianuarie.
Deja se știe clar că de la 1 ianuarie salariul minim în România va fi de 3.000 de lei. Momentan, nu se știe cu exactitate cu cât vor crește, însă, pensiile la noi în țară. Oficialii au aruncat diferite ipoteze, însă nimeni nu a spus ceva concret.
Cu cât ar putea crește pensiile la noi în țară
Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi a explicat foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor crește cu siguranță. Oficialul a explicat că pensiile ar putea crește, la noi în țară, doar cu 10%. El mai spune faptul că atât în coaliție, cât și în mintea politicienilor, pensiile ar trebui să crească cu mai mult decât atât, însă momentan nu se poate.
„Trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale. Nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui şi s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice au şi dat rezultate”, a explicat Marius Budăi.
Coaliția de guvernare lucrează la bugetul pe anul viitor
În prezent, spune oficialul, coaliția lucrează la construcția bugetului. Când se va lua decizia finală privind acest buget, în el va scrie clar și cu cât vor crește pensiile în România.
În cadrul coaliției de guvernare au avut loc numeroase discuții legate de majorarea pensiilor și salariilor. Premierul Nicolae Ciucă nu a dat până acum niciun procent al acestor creșteri, precizând că nu vrea să dezamăgească populația.
Nicolae Ciucă a declarat, la finalul unei ședințe interne a PNL, că discuția legată de creșterea pensiilor și a salariilor a ajuns la final. Se pare că liberalii consideră că veniturile românilor nu pot crește cu mai mult de 11%. Dacă se dorește un procent mai mare, atunci va apărea un deficit în bugetul de pensii.